Arnavutluk ile 6 anlaşma

Güncelleme Tarihi:

Arnavutluk ile 6 anlaşma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2024 07:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Beştepe’de görüştü. Liderler iki ülke arasında medya, iletişim, ormanları koruma, çevre, kalkınma ve askeri alanda 6 anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

Ardından ortak basın toplatısında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Çok yönlü işbirliğimiz 2023 yılıda Ankara’da ilan ettiğimiz stratejik ortaklık temelinde gelişmeye devam ediyor. Bugün konseyimizin ilk toplantısıyla münasebetlerimizi daha ileri seviyelere taşıma kararlılığımızı bir kez daha teyit ettik. Ticaret hacmimizi 1 milyar dolar seviyesine çıkarttık, yeni hedefimizi 2 milyar dolar olarak belirledik.

RAMA’YLA İDDİAYA GİRMİŞTİK

Türkiye 3.5 milyar dolara ulaşan yatırımlarıyla Arnavutluk’taki en büyük 5 yabancı yatırımcı arasında yer alıyor. 600’ü aşkın Türk firması 15 binden fazla Arnavutluk vatandaşına istihdam sağlayarak ülke ekonomisine destek sağlıyor.

Arnavutluk ile 6 anlaşma

Haberin Devamı

Başbakan Rama’yla Ocak 2021’de Arnavutluk’ta 3 ay içinde bir hastane inşa edeceğimizin müjdesini ve sözünü vermiştik. Hatta bu konuda Sayın Rama’yla iddiaya da girmiştik. Hamdolsun sözümüzü tuttuk ve 3 ay gibi rekor bir sürede  dostluk hastanemizi inşa ettik. Sayın Başbakan’ın FETÖ’yle mücadele konusundaki hassasiyetini biliyor, bunu takdirle karşılıyoruz. Görüşmelerimizde Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İsrail zulmünü de ele aldık. Arnavutluk da aralık ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapılan oylamadaki tutumuyla tarihin doğru tarafında yer almıştır.”

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise “Türkiye’nin yapmış olduğu hastane çok önemli yatırımdır. Size teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.                                                 

BAKMADAN GEÇME!