AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem sınav sonuçları için gözler MEB'de

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem sınav sonuçları için gözler MEBde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2022 20:50

AÖL sınav sonucu tarihi, sınavlar devam ederken öğrencilerin gündeminde yer almaya başladı. Açık öğretim kurumları 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. dönem sınavları 20-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem sınavlarına AÖK Bilgi Yönetim Sistemi ekranından giriş sağlanacak. Lise eğitimini açıktan tamamlayan öğrenciler, sınavların ardından AÖL sonuçlarını bekleyecekler. Gözler şimdi MEB'den gelecek AÖL sınav sonucu açıklamasında. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem sınav sonuçları ile ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sorusunun yanıtı son gelişmeler ile takip ediliyor. 3. Dönem açık lise sınavlarının tamamlanmasına kısa süre kala gözler AÖL sınav sonuçlarına çevrildi. Çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler halinde düzenlenecek olan sınavda, her bir dersin testi için 25 dk süre tanınacak. Yapılan değerlendirme sonrası AÖL sınav sonuçları MEB'in aol.meb.gov.tr ekranı üzerinden ilan edilecek. Ancak sonuç tarihi henüz açıklanmadı.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Sınavları 20 Temmuz  2022  tarihi saat 09:30'dan - 29 Temmuz 2022 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak. AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sınav dönemleri baz alındığında, AÖL sonuçlarının birkaç hafta içinde erişime açılması bekleniyor.

DEĞERLENDİRME

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!