Altın Portakal'dan dakika dakika haberler

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakaldan dakika dakika haberler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2009 12:21

46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılan Kadir İnanır 40. sanat yılı anısına açılan sergiyi gezerken, Sümer Tilmaç festival ve jüri üyeleri ile alakalı eleştiriler yaptı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb5e76f018fbb8f8bca3d3
Kadir İnanır için 40 yılda 40 film afiş sergisi

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında “Sinemada 40 Yıl: Kadir İnanır - 40 Yılın Anısına 40 Kadir İnanır Filmi Afiş Sergisi” açıldı. Vadullah Taş'ın hazırladığı sergi, bir alışveriş merkezinde sanatseverlere buluştu. Beyazperdedeki 40. yılını kutlayan Kadir İnanır'ın oynadığı 40 filmin afişinin yer aldığı serginin açılışını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Kadir İnanır yaptı.

Açılışta büyük ilgi gören ünlü oyuncu İnanır, güçlükle sergiyi gezebildi. Mustafa Akaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadir İnanır'ın Altın Portakal Film Festivali'nin özel konuğu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kadir İnanır'ın sanatta 40'ıncı yılını idrak ettiğini belirten Akaydın, “Dün akşamki gala yemeğimizi de Kadir İnanır adına düzenledik ve bugün de kendisinin adına film afişi sergisi açtık. Kadir İnanır'a Antalya'yı onurlandırdığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kadir İnanır, böyle bir serginin ilk kez açıldığını belirterek, “Umarım ileriki zamanlarda bütün filmlerin afişlerinin yer aldığı bir sergi gerçekleşir. Her şey çok heyecan verici” diye konuştu.

Kadir İnanır ve Mustafa Akaydın, daha sonra İnanır'ın başrolünü oynadığı “Son Cellat” filmini izledi.

Sümer Tilmaç'tan festivale ve jüriye eleştiriler

/images/100/0x0/55eb5e76f018fbb8f8bca3d5
Sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, dünya kenti olmuş Antalya'da film yapılmasının zamanının geldiğini söyledi. 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılan sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, Antalyalı olduğunu ve yıllardır Altın Portakal Film Festivali'nin içerisinde olduğunu belirtti.

Eskiden festivalin amatör duygularla yapıldığını hatırlatan Tilmaç, o amatör duygular, o heyecan, o yapının, bugün ne yazık ki olmadığını kaydetti. “Olması da mümkün değil” diyen Tilmaç, her şeyin çok farklı ve değişken hale geldiğini söyledi. Festivalin, “Körler sağırlar birbirini ağırlar” şeklinde olduğunu savunan Tilmaç, bunun nasıl değişeceğini bilmediğini belirtti.

Haberin Devamı

Festivaldeki jüri üyelerini de eleştiren Tilmaç, şöyle konuştu:

“Festivalde jüri oluşturuluyor ve tükürüğü kurumamış iki sinema filminde oynamış arkadaşı jüri üyesi yapıyorsunuz. Böyle bir şey olamaz. Bu biraz haksızlık ve yanlış. Herkesin aklı pazara çıkmış, herkes kendi aklını satın almış. Her şeyi ben yaparım diye bir şey olmaz. Yıllardır bu işin içindeyiz, gidiyoruz geliyoruz, sağdan say bizim dönemin sanatçıları, soldan say bizim dönemin sanatçıları. Biz ikinci adamlarız artık. Herkese bir görev verin, bu insanlar görev bekliyor. Artık dünyada fikir parayla, burada görev bekleyen arkadaşlar para da istemiyor ama sen para istemeyen adamı almıyorsun.”

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığının kültürle ilgili ayırdığı paranın çok az olduğunu ifade eden Tilmaç, daha fazla şey yapılması gerektiğini kaydetti.

DİĞER ALTIN PORTAKAL HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN;

ALTIN PORTAKAL'DAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

ÜNLÜ YÖNETMEN THEO ANGELOPOULOS ALTIN PORTAKAL'DA

TÜRK SİNEMASI MASAYA YATIRILDI

HALİT REFİĞ İÇİN UÇAK KALDIRILMASINI KABUL ETMEDİLER

KADİR İNANIR'DAN SİYASİ AÇIKLAMALAR

KADİR İNANIR'A ONUR ÖDÜLÜ

RAHİBE VE MÜEZZİNİN AŞKINA BÜYÜK İLGİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!