Rahibe ile müezzinin aşkına büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Rahibe ile müezzinin aşkına büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2009 17:34

Bir rahibe adayı ile müezzinin arasındaki aşkın anlatıldığı ‘Uzak İhtimal’ filminin galası, 46'ncı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi.Antalya'ya geleceği bildirildi.

Haberin Devamı

ALTIN PORTAKAL'DAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

THEO ANGLEOPOULOS ALTIN PORTAKAL'DA

KADİR İNANIR'DAN SİYASİ AÇIKLAMALAR

Yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun'un yaptığı filmin gala gösterimine, sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi.

/images/100/0x0/55ea70c0f018fbb8f8801637
Gala gösteriminin ardından düzenlenen basın toplantısında Hıristiyanlık ve Müslümanlık arasındaki yeni bir açılım adına filmi çekmediğini kaydeden yönetmen Coşkun, “Misyoner değilim. Filmimin siyaset ve dinle yakından uzaktan alakası yok. Hikayede ‘farklılıklara saygı’yı konu edindik” dedi. Yeşilçam geleneğinde diyaloğa dayalı bir film anlayışı olduğunu belirten Coşkun, kendi filminde bu durumdan kaçındığını söyledi. Sinemada görüntüye dayalı anlatımın yanında olduğunu kaydeden Coşkun, rollerde yeni yüzleri kullanmaktaki amacının inandırıcılığı artırmak olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Yönetmen Coşkun, “Takva filminin açtığı yoldan mı gidiyorsunuz?” sorusuna, “Bu film dinle ilgili bir çatışmayı anlatmıyor. Anlatmak istediğimiz şey karakterlerin birbirlerine olan insani duyguları. Takva'nın yolunda değiliz” karşılığını verdi. Filmdeki Yakup karakterinin aynı isimli peygamberden geldiğini kaydeden Coşkun, yine filmdeki Musa isminin tamamiyle tesadüf olduğunu kaydetti. Coşkun, rahibe adayı Clara'nın adının hikayesini ise “Yıllar önce bir kızın rahibe oluş hikayesini okumuştum. O hikaye beni çok etkilemişti ve o kızın adı da Clara'ydı” sözleriyle açıkladı.

İstanbul'a tayini çıkan ve komşusu rahibe adayı Clara'ya aşık olan müezzin Musa ve Clara'nın babası Yakup'un üzerine kurulu olan hikaye, uzak ihtimalleri beyaz perdeye yansıtıyor. İki adamın bir kıza söylemek isteyip de söyleyemedikleri etrafında geçen filmin amacının tıkanmışlıkları anlatmak olduğunu söyleyen filmin başrol oyuncusu ve senaristi Görkem Yeltan, filmde müslüman - gayrimüslüm ilişkisini incelemeyi hedef olarak seçmediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Filmde müezzin Musa karakterini canlandıran Nadir Sarıbacak, gösterdiği performansla izleyicilerden tam not aldı. Türkçe öğretmenliğinden mezun olan ancak ısınamadığı için öğretmelik yapmadığını kaydeden Sarıbacak, bu filmle ilk kez başrol oynadığını kaydeti. Sarıbacak, “Karakter için nasıl bir hazırlık yaptınız?” sorusuna, “Çocukken bayram, cuma ve cenaze namazlarına ara sıra gittim. Bu yüzden bazı durumlara yabancı değilim. Gerçekten bir hazırlık yapması gereken varsa o da Görkem'di. Çünkü tamamen yabancısı olduğu bir rolü canlandırıyordu” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!