Halit Refiğ'in cenazesine kendi imkanlarıyla katılacaklar

Güncelleme Tarihi:

Halit Refiğin cenazesine kendi imkanlarıyla katılacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2009 12:46

Uluslararası Altın Portakal Film Festivali için Antalya'da bulunan sanatçılar, yönetmen Halit Refiğ'in İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde yapılacak cenaze töreni için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından özel uçak tahsis edilmesini istemedi.

Haberin Devamı

Cenazeye katılacak sanatçılar kendi imkanlarıyla İstanbul'a gidecek. 46'ncı Uluslararası Altın Portakal Film Festivali için Antalya'da bulunan, önceki gün hayatını kaybeden yönetmen Halit Refiğ'in İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde yarın yapılacak cenaze törenine katılmak isteyen sanatçılar için özel uçak kiralanacağını açıklayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu düşünceden vazgeçildiğini söyledi.

Cenazeye gitmek isteyen sanatçılarla bire bir görüştüğünü ve özel uçak tutulabileceğini söylediğini dile getiren Akaydın, bu girişimin Antalya'daki sanatçılar tarafından kabul görmediğini vurguladı. Cenazeye gitmek isteyen sanatçıların bireysel hareket edeceğini kaydeden Akaydın, “Biz sanatçılarımızın günübirlik İstanbul'a gidip gelmesi için özel uçak fikrini geliştirdik. Fakat bu fikir kabul edilmedi. Cenazeye gitmek isteyen sanatçılarımız kendi imkanları ile hareket edecek” dedi.

Haberin Devamı

Akaydın, festivaldeki hangi sanatçıların cenazeye katılacağı konusundaki soruya, “En son Müjde Ar hanımefendi ile görüştüğümüzde kendisinin cenazeye katılacağını öğrendim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!