Theo Angelopoulos Altın Portakal'da

Güncelleme Tarihi:

Theo Angelopoulos Altın Portakalda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2009 10:37

Sanatsal sinemanın en önemli çağdaş temsilcilerinden yönetmen Theo Angelopoulos'un, 46. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'ne katılmak için Antalya'ya geleceği bildirildi.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, geniş ve uzun planları, kendine özgü sinema dili, tarihin döngüselliği üzerine felsefi bakışı ile sinemayı zamansız kılan Angelopoulos, hayranları ve sinemaseverlerle Antalya'da buluşacak.

Yunanistan sinemasının Costas Gavras ve Costas Ferris ile öncü yönetmenlerinden olan Angelopolus'la birlikte İtalyan yönetmen Francesco Maselli'ni de festivale katılacak.

Francesco Maselli, 14 Ekimde, Theodoros Angelopoulos ise 17 Ekimde Antalya'da olacak.

Theo Angelopoulos

27 Nisan 1935'te Atina'da doğan Theo Angelopoulos, Sorbonne Üniversitesi'nde edebiyat okumak için Atina'daki hukuk eğitimini yarıda bıraktı. 1930'dan 1970'e kadar Yunanistan tarihini anlattığı 36 Günleri, Kumpanya ve Avcılar'ı içeren film üçlemesi yönetmene uluslararası başarı kazandırdı. Harvey Keitel, (Ulysses' Gaze/ Ulysse'in Bakışı) Marcello Mastroianni (The Beekeeper, Arıcı) gibi ünlü aktörlerle çalışan Angelopoulos yıllar içinde katıldığı sayısız uluslararası festival ve kazandığı pek çok ödülle günümüz sinemasının en önemli yönetmenlerinden biri olarak yerini koruyor.

Haberin Devamı

Festival'de Angelopoulos'un üçlemesinin Ağlayan Çayır'dan sonraki ikinci filmi olan Zamanın Tozu da gösterilecek.

Francesco Maselli

Roma'da doğan ve halen yaşamını bu kentte sürdüren Maselli, 14 yaşında ilk kısa filmlerini çekmeye başladı. Henüz öğrenci iken Michelangelo Antonioni'nin kısa filmlerinde asistanlık yaptı. Daha sonra 1950'lerde Antonioi'nin senaryo çalışmalarında yer aldı. 23 yaşında iken Antonioni, Federico Fellini gibi yönetmenlerin de yer aldığı “Love In The City” ile uluslararası alanda ilgi çekti.

Son dönemde, çok yönetmenli belgesel filmlere yoğunlaşarak, hem yazar hem de yönetmen olarak pek çok filme imza attı.

Yönetmenin Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyeri yapılan yeni filmi “Kızıl Gölge”, 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin programına, “sürpriz film” olarak dahil oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!