ALES sınavı ne zaman? ÖSYM ALES takvimi

Güncelleme Tarihi:

ALES sınavı ne zaman ÖSYM ALES takvimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2020 17:03

2020 ALES sınavlarının ne zaman yapılacağı binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Yüksek lisans başvuruları ve akademik personel seçiminde kullanılan, her yıl binlerce adayın ter döktüğü ALES'in tarihleri belli oldu. Peki, ALES sınavı ne zaman?

Haberin Devamı

Yılda iki kere yapılan , 4 yıllık üniversite eğitimini tamamlayanların Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atanabilmek ve yüksek lisans ile doktora öğrenimi yapmak için girdikleri sınav olan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) için geri sayım devam ederken, sınav tarihi merak konusu oldu. İşte, 2020 ALES tarihleri...

ÖSYM Yönetim Kurulunca alınan karar doğrultusunda; 3 Mayıs'ta yapılması planlanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) ileri bir tarihte düzenlenecek. ÖSYM 2020 Sınav Takvimi güncellenerek "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayımlandı.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2020-ALES/1, 16 Ağustos 2020 tarihinde organize edilecek. 2020-ALES/2 sınavı ise 6 Aralık 2020 tarihinde düzenlenecek. Bu sınavın başvuru tarihi henüz belli değil.

Haberin Devamı

2020-ALES/1 sınavı için geç başvuru süreci ise 1 Temmuz 2020'de başlayacak ve aynı gün tamamlanacak.

ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir. Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!