5 Ocak Salı günü bu şehirlerde okullar tatil

Güncelleme Tarihi:

5 Ocak Salı günü bu şehirlerde okullar tatil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 19:40

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 Ocak Salı günü pek çok il ve ilçede eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

Bitlis: Bitlis’te kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar  1 gün süreyle tatil edildi. Bitlis Valililiği, dün tatil olan okulların bugün de 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. 

Karaman: Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime 5 Ocak Salı ara verildi.

Trabzon: Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene ilçelerindeki tüm okulların 5 Ocak Salı tatil edildiği belirtildi.

Tokat: Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Tokat'ın ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğu belirtildi.

Samsun: Yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun'un Alaçam, Yakakent ilçelerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği, Tekkeköy ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrencilerin 5 Ocak 2015 tarihinde idari izinli sayılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Çankırı: Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde de eğitime ara verildi. İlçede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildiği öğrenildi.

Rize: Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar sebebiyle Derepazarı, İyidere ,Kalkandere, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

Mersin: Mersin'in Gülnar ilçesindeki ve Mut'ta da bazı mahallerdeki okullarda eğitime ara verildi.

Bu arada, Mut ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Dağpazarı, Yalnızcabağ, Diştaş, Işıklar ve Göksu mahallelerindeki okullar bir gün tatil edildi.

Kırşehir: Kırşehir'de etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla kent merkezi, Kaman ve Akpınar ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Zonguldak: Zonguldak Valiliği de, kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve iki ilçede eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Elazığ: Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada, kent merkezinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Gümüşhane: Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu il merkezi ve ilçelerde yaşanan aşırı soğuklara bağlı olarak buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete sebep olmamak için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Hakkari: Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.

Kahramanmaraş: Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarının daha fazla sıkıntıya meydan vermemesi adına kent merkezi ile Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Türkoğlu, ilçelerindeki eğitim kurumlarının bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi.
Nurhak, Afşin, Göksun, Elbistan, Ekinözü, Pazarcık ve Andırın ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle alınan kararla eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi.

Sivas: Sivas'ın Divriği, Gemerek, Yıldızeli, Altınyayla ve Şarkışla ilçelerinde 1, Hafik ve Zara ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi. Aynı günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler ile engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Haberin Devamı

Kilis: Kilis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada il genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 5 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

Ordu: Ordu'nun Gölköy, Gürgentepe, Mesudiye ile Giresun'un Bulancak, Keşap ilçelerinin tamamında ve Görele ilçesinde ise köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.

Giresun: Giresun'da kaymakamlıklardan yapılan açıklamada, Bulancak ile Keşap ilçelerinde merkez ve köylerdeki ilkokul, ortaokul ile liselerin 5 Ocak Salı günü tatil edildiği bildirildi.               
Görele ilçesinde ise köy okullarının aynı tarihte tatil edildiği ifade edilerek taşımalı sistemle merkezdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin de izinli sayılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Şırnak: Şırnak Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle 5 Ocak salı günü okulların il genelinde bir günlüğüne tatil edildiğini, hamile ve engelli kamu personelinin de aynı gün izinli sayılacağını duyurdu.

Diyarbakır:Diyarbakır'da etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelindeki bütün eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi.              Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının yoğunlaşarak artacağından ulaşım esnasında herhangi bir problem yaşanmaması ve buzlanma riski nedeniyle il genelindeki özel-resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 5 Ocak Salı ara verildiği duyuruldu.               Açıklamada, ayrıca, hamile ve engelli çalışanların da aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Hatay: Hatay’da dün öğle saatlerinde başlayan ve etkisini giderek arttıran kar yağışı nedeniyle 9 ilçede bugün okullar bir gün tatil edildi.
Hatay Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"5 Ocak 2016 Salı günü Antakya, Defne, Altınözü, Yayladağı, Hassa, Belen, Kırıkhan ilçelerimizde hava koşulları nedeniyle okullarımız Valilik makamı kararıyla tatil edilmiştir. Arsuz ilçemizin Kurtbağ ve Kozaklı mahallelerinde, Samandağ ilçemizde ise Kaymakamlığın uygun gördüğü Eriklikuyu, Batıayaz, Büyükoba, Yeniköy, Seldiren, Ceylandere, Çubukçu’da taşımalı eğitim gören öğrenciler tatil edilmiştir."

Tunceli: Tunceli Valiliği, il merkezi ile Çemişgezek İlçesi’nde okulların bugün tatil olduğunu açıkladı. Açıklamada, "İlimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle Tunceli il merkezi ve Çemişgezek ilçesindeki bütün okullar bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca Pertek, Ovacık ve Nazimiye ile Hozat ilçelerinde taşımalı eğitimle okullara giden öğrenciler de bir gün izinli sayılacak" denildi.

Siirt: Siirt'te yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.               
Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde, yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüş ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklardan çocukların etkilenmemesi için eğitim ve öğretime 5 Ocak Salı günü ara verildiği duyuruldu.               
Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilelerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Erzincan: Erzincan’ın Kemah ve İliç ilçelerinde genel olarak Refahiye ve Kemaliye ilçelerinde sadece taşımalı eğitim bugün tatil edildi.

Ağrı: Ağrı’da Patnos ve Eleşkirt İlçeleri hariç, il merkezi ve diğer ilçelerdeki bütün okullar bugün tatil edildi.

Yozgat: Tipi şeklinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime verilen 1 günlük tatil uzatıldı. Yozgat şehir merkezi ile birlikte 6 ilçede bugün de okullar tatil edildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Yozgat şehir merkezi ile birlikte Sorgun, Saraykent, Çayıralan, Çandır, Boğazlıyan ve Yenifakılı ilçelerinde 5 Ocak Salı okulların tatil edildiği açıklandı.

Gaziantep: Gaziantep’in Islahiye İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.
Kaymakamlığının aldığı karar doğrultusunda camilerden yapılan anonslarla ilçede bugün ilk ve orta dereceli okulların kar nedeniyle tatil edildiği duyuruldu.

Malatya: Yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde bugün (5 Ocak Salı) ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim 1 gün tatil edildi.

Şanlıurfa: ŞANLIURFA Valisi İzzettin Küçük, dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve ortaöğretim kurumlarının bugün tatil edildiğini açıkladı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, sosyal medya hesabından yaptığından açıklamada merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerindeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının kar yağışı nedeniyle tatil edildiğini duyurarak, "Çocuklar karar aldık. Yarın (bugün) merkez ilçelerimiz Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü’de kar sebebiyle eğitime bir gün ara veriyoruz" tweetini attı.

Siverek İlçesi'nde de kar yağışı sebebiyle okullar bir gün tatil edildi.
Siverek Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamayla, merkezde ve kırsal kesimde bulunan ilk ve orta öğretim kurumlarında, 5 Ocak 2016 Salı günü, yoğun kar yağışı sebebiyle, eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Adıyaman: ADIYAMAN’da, etkili olan olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında Salı günü okullar 1 gün tatil edildi.

Van: Van'ın Erciş İlçesi'nde Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla okullar bugün tatil edildi.               
Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edilen okullarda Çarşamba günü eğitime devam edileceğini söyledi.

Bayburt: Bayburt'un Demirözü ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.       

Artvin: Artvin'in beş ilçesinde kar yağışı ve aşırı buzlanma sebebiyle okullar bir gün tatil edildi. 
Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Hopa, Şavşat, Yusufeli, Murgul ve Borçka ilçelerinde, kar yağışı ve aşırı buzlanma sebebiyle,  05.01.2016 tarihinde eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu.

Kayseri: KAYSERİ’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede eğitime bugün ara verildi.
Sarıoğlan, Pınarbaşı ile İncesu ilçesindeki kar nedeniyle ilk, orta ve liselerde okullarda, Akkışla İlçesi’nde ise taşımalı eğitim verilen okullarda eğitime bugün ara verildi. Kayseri kent merkezi ve diğer ilçelerde ise eğitimin devam ettiği açıklandı. Kayseri Valiliği, kar yağışının bugünden itibaren etkisini yitireceğini, hava sıcaklıklarının artmasının tahmin edildiğini, il merkezinde okulların tatil edilmeyeceğini, ilçelerdeki durumun kaymakamlıklar tarafından değerlendirileceği bildirildi.  

Osmaniye: Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde etkili olan olumsuz hava koşulları eğitimi etkiledi.
Hasanbeyli Kaymakamı Fahrettin Demir, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtti.
Demir, ilçeye bağlı tüm köylerde de eğitime ara verildiğini kaydetti.

Adana: Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verilirken, diğer okullarda ders normal şekilde devam etti.

 


       

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!