Liderlerden Ankara açıklamaları

Güncelleme Tarihi:

Liderlerden Ankara açıklamaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2015 00:03

CHP, MHP, HDP ve SP liderleri, Ankara'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Liderlerden Ankara açıklamaları

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU: YAZIK GÜNAH BU ÜLKEYE

İstanbul'un Anadolu Yakası’ndaki 7 ilçeyi gezeceği dünkü programını Ankara’daki patlama nedeniyle iptal eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörü lanetleyerek “İçim kan ağlıyor. Bu ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin” dedi. Ankara’ya yola çıkmadan önce Kadıköy Belediyesi’nin önünde basın açıklaması yapan CHP Lideri, çok üzgün olduğunu söyledi, şöyle devam etti:

Liderlerden Ankara açıklamaları

“Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Yazık günah bu ülkeye. Siyasi görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun hepimizin terörü lanetlemesi lazım. Türkiye’nin hak etmediği bir tabloyu Türkiye’ye zorla dayatmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Biz bütün inancımızla ve kararlılığımızla teröre lanet okuyacağız. Teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Umarım bu acı ve gözyaşı Türkiye’nin gündeminden çıkmış olur. Yani terörü bitirme konusunda kim bizden ne istiyorsa emin olun açık çek veriyorum. ‘Terörü bitirmek için biz şunu yapalım’. Hay hay biz onu yapmaya hazırız. Özellikle yönetim mevkisinde olanlara açık çağrıda bulunuyorum: Terörü bitirmek mi istiyorsunuz, bitirin kardeşim. Bizden bir şey mi istiyorsunuz, biz onu yapmaya hazırız. Bütün gücümüzle hazırız. Ne istiyorsanız yapmaya hazırız.” (Burcu PURTUL UÇAR)

Haberin Devamı

Liderlerden Ankara açıklamaları

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: YENİ BİR FACİAYA DAVETİYE ÇIKARILDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün düzenleyeceği İzmir mitingini ileri bir tarihe erteledi ve yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Ankara alçakça, kalleşçe, acımasızca kana bulanmıştır. Bedenlerine bomba saran katiller aldıkları ölüm emrini harfiyen uygulamışlar, milletimizi derinden yaralamışlardır. Bu saldırı açıkça Türkiye’ye ve toplumsal dirliğimize yapılmıştır. Suruç’taki menfur saldırının bir benzerinin Ankara’da tekrarlanması, buna çanak tutulması, olası terörist provokasyonlarının ağırdan alınması yeni bir faciaya davetiye çıkarmıştır. Canlı bombalar başkentimize kadar gelebilmeyi göze almışken, güvenlik ve istihbarat kurumlarının bundan habersiz kalmaları bir başka sorgulanması, üzerine gidilmesi gereken sorumsuzluk ve ihmalkârlıktır. AKP’nin terörle kurduğu taviz ve teslimiyet temelli ilişki ağı milletimizi can evinden vurmuş, kandan beslenenlere cesaret aşılamıştır. Türkiye AKP’nin teröre sempatik ve sıcak bakışının, dış politikadaki tarafgir ve gayri milli yaklaşımın bedelini ödemektedir. Ülkemizin geleceği hiç olmadığı kadar risk altındadır.”

Haberin Devamı

Liderlerden Ankara açıklamaları

HDP EŞGENEL BAŞKANI: SELAHATTİN DEMİRTAŞ: DEVLETİN MİLLETE SALDIRISI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’da barış mitingindeki patlamayla ilgili, “İstihbaratçı mısınız, vali misiniz, başbakan mısınız savcı mısınız bilemeyiz. Ama bu olayın önlenmemesi, bu olayın, katliamların sorumlularının ortaya çıkmaması konusunda her sorumluluğunuzdan sonra yargılanacaksınız. O günler gelecek inşallah, hep birlikte göreceğiz. Ellerinize o kelepçeler takılacak” dedi. Demirtaş, “Bu saldırı devletin birliğine yapılmış bir saldırı değil. Devlet tarafından halka yapılmış bir saldırı” diye konuştu. HDP Genel Merkezi önünde değerlendirmelerde bulunan Demirtaş özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Adana, Mersin’de il binaları bombalandı. Şu dakikaya kadar bir sorumlu ortaya çıkarılmış değil. Bir tweet attı diye gece yarısı evini basıp o kişiyi bulabiliyorlar. Tek bir cümlesinden insanları içeriye atıyorlar. Fakat 150’ye yakın bir insanı biz seçim öncesi ve seçimlerden sonra bu saldırılarda katliamlarda kaybettik. Sorumlu yok, etkili bir soruşturma yok. Bugünkünde de olmayacak. Bizim açımızdan karanlık, derin güçlerin, dış güçlerin yaptığı bir olay değil. Hiç değilse önleyemedikleri için haysiyetli tek bir yönetici istifa etmez mi? Etmiyorlar. Demek ki çok memnunlar. Bu saldırı devletin birliğine yapılmış bir saldırı değil. Devlet tarafından halka yapılmış bir saldırı.
m Sevinenler de var. Sosyal medyalardan izliyoruz. Kendimizi bombalayacağımızı düşünen AKP yöneticileri var. Biz birlikte yaşamı savunan bir partiyiz. Böyle düşünen alçaklar aramızda yoktur. Biz bu ülkede onurlu haysiyetli şekilde katillerle faşizme karşı dimdik duracağız, ancak böyle mücadele edilir. Bugünler de böyle atlatılacak. Kan dökeceğiz diye meydanlarda dolaşıp çete besleyenlerle bir kardeşlik hukukumuz yoktur.”

Haberin Devamı

Liderlerden Ankara açıklamaları

SP GENEL BAŞKANI: MUSTAFA KAMALAK: YANLIŞ DIŞ POLİTİK UYGULAMALAR ÜLKEMİZİ TAŞERON ÖRGÜTLERİN HEDEFİNE KOYDU

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Yaşanan bu saldırı ile ilgili devletimiz, hiçbir şaibeye meydan vermeyerek, bütün yönlerini araştırıp, maşaları ve maşaları tutan elleri ifşa etmelidir. Bu karanlık olayın bir an evvel aydınlatılması ve faillerinin adalete teslim edilmesi en büyük temennimizdir" ifadesini kullandı.

Kamalak'ın yazılı açıklaması şöyle:

"Son birkaç haftadır uluslararası arenada yaşanan güç savaşları da dikkate alınınca Başkentimizde meydana gelen bu olay daha da ciddi bir meseledir. Birkaç yıldır uygulanan yanlış dış politik uygulamalar, ülkemizi adeta taşeron örgütlerin hedefine koymuş, başkentimiz dahi provokasyonlara açık hedef haline getirilmiştir.

Bir ülkenin başkentinin göbeğinde, böylesine alçakça bir saldırı planlanıp, organize edilip, gerçekleştirilebiliyorsa, bir istihbarat ve güvelik zafiyetinin olduğu açıktır. Seçime gidilen bu süreçte ivedilikle devletin bütün sinir uçları bundan sonra meydana gelebilecek menfur saldırıları önlemek için 'acil' durumuna geçmeli. Yaşanan bu saldırı ile ilgili de devletimiz, hiçbir şaibeye meydan vermeyerek, bütün yönlerini araştırıp, maşaları ve maşaları tutan elleri ifşa etmelidir. Bu karanlık olayın bir an evvel aydınlatılması ve faillerinin adalete teslim edilmesi en büyük temennimizdir.

Bu menfur saldırıda hayatlarını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ailelerinin acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu saldırılar sonucunda Allah, milletimizi ve devletimizi bundan sonra yaşanacak her türlü felaketlerden korusun."

Kamalak'ın Ankara'da yaşanan saldırılar üzerine Erzincan'daki çalışmalarını yarıda keserek Ankara'ya döndüğü, yarın Bursa'da gerçekleştirecek mitingin de gelişmeler üzerine iptal edildiği bildirilen açıklamada, parti yönetiminin, terör ve son gelişmeleri değerlendirmek üzere de yarın olağanüstü toplanacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!