Mustafa Kemaller yetişsin

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Kemaller yetişsin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 23:38

FATİH Projesi’nde, öğrenci ve öğretmenlere 700 bin tablet bilgisayar dağıtıldı. Dağıtım törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle, 10 milyon 600 bin tableti daha teslim edeceklerini açıklarken, “Yeni Alpaslan’lar, Fatih’ler, Gazi Mustafa Kemal’ler yetişsin istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da dün yapılan törene yaklaşık 3 bin öğrenci ve öğretmen katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı 2014 yılı Faaliyet Raporu’nda, hedeflerin tutmadığı bilgisinin yer aldığı FATİH Projesi’ne ilişkin son günlerde, “Rafa kalktı” iddialarının tartışıldığı dönemde düzenlenen törende Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Projede bir aksama olmasına tahammül edemeyiz. Bugün 81 vilayetimizde 700 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim ediyor, eğitim sistemimize kazandırıyoruz. Bugüne kadar 737 bin 800 tablet bilgisayarı öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunduk. 2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle, 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim edeceğiz. Şu anda ihalesi yapılarak sonuçlandırma safhasına geldi.

DİNİNİ BİLMİYORSA GELECEĞİ YOKTUR

Haberin Devamı

Bütün gençlerimizin önünü açmaya mecburuz, başarı burada gizli. Bize düşen onlara en ideal anlamda ilmi, bilgiyi vermek ve yavrularımızın muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasını hazırlamaktır. Bakın şimdi hukuk ve adaletten Kuran ve siyer öğrenimine kadar pek çok yeni dersi müfredata yerleştirdik. Eğer bir nesil tarihini, dilini, dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur.

NEYE DAYANARAK SÖYLÜYORSUNUZ?

Bazıları diyor ki ‘Fatih Projesi sona erdi. Tablet bilgisayar dağıtımı artık yapılmayacak’. Bunu neye dayanarak söyledikleri belli değil. Madem Fatih Projesi sona erdi, bugün dağıtılan 700 bin tablet bilgisayara ne diyeceksiniz? Bu altyapıyı sağlarken sizlerden de beklentilerimiz var. Üstad Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi, ‘Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak’ diyebilen bir gençlik istiyoruz. Bu gençlik elinde palayla, bıçakla, silahla dolaşan gençlik olmayacak. Elinde tablet bilgisayarıyla, kitabıyla, kalemiyle dolaşan bir gençlik olacak. Bizim zamanımızda kitap, defter, kalem bulmak çok zordu ama bunun yanında yüksek ideallerimiz vardı. Bugünlere bu ideallerimizle geldik. Biz istiyoruz ki önümüzdeki dönemde ülkemizin yeni Alparslan’ı, yeni Fatih’leri, yeni Akşemseddin’leri, yeni Gazi Mustafa Kemal’leri çıksın, bunu gerçekleştirelim. Biz bu topraklardan daha nice Yunus Emre’ler, Mevlâna’lar, Itri’ler, Mimar Sinan’lar yetişsin.”

Haberin Devamı

DÖRT İLDEKİ TÖRENE CANLI BAĞLANTI

Konuşmasının ardından 22 öğrenci ve 11 öğretmene tablet bilgisayarlarını veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir, Samsun, Gaziantep ve Sivas’taki tablet dağıtım törenlerine de canlı bağlandı. Öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtımlarını, Gaziantep’te Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İzmir’de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sivas’ta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Samsun’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!