Erdoğan Kazakistan'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Kazakistanda konuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 12:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde düzenlenen fahri doktora töreninde konuştu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:

Nazarbayev ile dertleşirken, bağımsızlığımızı ilan ettiğimizde iki saat sonra merhum Turgut Özal'ın Kazakistan’ın tanıdıklarını ilan etmişti. İşte bu denli anlamlıdır bizim kardeşliğimiz. Orta Asya ülkeleri siyasi ekonomik alanlarda önemli ilerlemeler sağladı.

1990'ların zorlu şartlarına rağmen bağımsızlıklarını korudular. 23-24 yıl önce bazıları bu ülkelerin bağımsızlıklarını sürdürebilecekleri konusunda şüphe içindeydi.

Ancak bu ülkelerin başarısızlıklarını bekleyenler hüsrana uğradılar.

Türkiye'nin de her zaman Kazakistan'ın yanında olacağından şüpheniz olmasın. geçen 24 yılda iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerde büyük mesafeler kaydedildi.

Bugün çevremizde bizi ve kardeşlerimizi ilgilendiren bir çok sorun yaşanıyor. Ukrayna'da kırım tatarlarının durumunu biliyorsunuz, suriye'deki zulüm giderek kötüleşiyor. DEAŞ denilen terör örgütü sadece ve sadece müslüman kanı dökerek islam dünyasını zehirlemeye devam ediyor. Libya'da yaşanan fiili bölünmüş hali, geleceği bakımından bizi endişelendiriyor. Mısır'da darbeyle iş başına gelen yönetim demokrasiye dönüşü reddettiği gibi verdiği idam kararlarıyla halkın yüreğinde kapanmayacak yaralar açmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Yemen'deki iç çatışmalar kamplaşmanın fitilini ateşleme aşamasına geldi. İsrailli politikacılar yüzünden bölgedeki huzursuzluk giderek tırmanıyor. Afrika ülkelerinin pek çoğunda da benzer sıkıntılar var. Myanmar'dan Doğu Türkistan'dan gelen haberler bizi endişelendirmeye devam ediyor.

Türkiye ise barışın refahın inşaası için çalışıyor. bu yöndeki gayretlere destek veriyor. Uluslararası toplumda etkinliği olan tarafların bir araya gelmesi ve birlikte hareket etmesi şarttır.

BAKMADAN GEÇME!