Bir tek o uçtu

Güncelleme Tarihi:

Bir tek o uçtu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 14:39

Yayınlanan NOTAM ile bugün Maltepe ve çevresi VFR olarak adlandırılan görerek uçuşlara kapatıldı.

Haberin Devamı

Kokpit.aero’nun haberine göre SHGM tarafından yayınlanan NOTAM yani havacıları bilgilendirme notunda, İstanbul'da Maltepe ilçesi üzeri 0 feet'ten başlayıp 19 bin 500 feet'e kadar VFR yani görerek uçuşlar yasaklandı.

Sadece bugünlük sabah 05.30'da başlayan NOTAM, gün batımı yanı 20.50'ye kadar geçerli.

Bu yasak, Recep Tayyip Erdoğan'n cumhurbaşkanlığı seçim mitingi için alındı. Miting alanı ve çevresinde devlete ait hava araçları hariç bir hava aracı VFR uçuş gerçekleştiremeyecek.

Pilotlar uçuşları öncesinde uçacakları bölge ve havalimanları ile ilgili NOTAM'ları almak ve bilgiye sahip olarak uçmak zorundalar. Bu konuda özel yayın yapan www.notamtr.com sitesi, çok sayıda NOTAM'ı haritalı ve bilgi notları ile pilotlara sunuyor.

Bir tek o uçtu

Haberin Devamı

Hangi hava aracı NOTAM'lı bölgede uçtu?

Maltepe ve etrafında miting nedeniyle NOTAM var. O bölgede tek bir hava aracı uçuyor. İşte o hava aracının uçuşu...

Başbakan Erdoğan İstanbul'daki cumhurbaşkanlığı seçim mitingini Maltepe'de yaptı. Kokpit.aero'nun yaptığı haberle bölgedeki NOTAM'ı tüm Türkiye öğrendi. hiç bir sivil hava aracının giremediği bölgede tek bir hava aracı var.

Bu hava aracı da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopter. EM7116 koduyla uçan Bell 429 tipi helikopter, Flight Radar 24 verilerine göre yaklaşık 469 metreden saatte 137 kilometre hızla uçuyor. Bu bölgeyi tarayan helikopter acil durumlara karşı havadan devriye atıyor.

Bir tek o uçtu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!