Atatürk için kurban kesip mevlit okutuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Atatürk için kurban kesip mevlit okutuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 23:25

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde Taze Ailesi, her yıl olduğu gibi, Atatürk’ün ölüm yıldönümünde bu yıl da kurban kesip Mevlit okuttu.

Haberin Devamı

Okan Taze, 6 yıl önce rüyasında gördüğü Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine "Seni darlıktan kurtaracağım" dediğini, bundan bir süre sonra içinde bulunduğu darlıktan kurtulunca ’dana keseceğim’ diye adakta bulunduğunu söyledi. Okan Taze, her yıl Atatürk’ün ölüm yıldönümü 10 Kasım’da kurban kesip Atatürk’ün ruhu için Mevlit okuttuğunu ifade etti. Okan’ın bu yıl kentte olmaması nedeniyle adağını ailesi yerine getirdi. Baba Galip Taze, bu yıl Atatürk’ün ruhuna altıncı adağını yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Oğlum Okan Atatürk konusunda yanlış bilgilendirilmişti. Sonra dara düştüğü zaman Atatürk rüyasında geldi. Kendisine göründü.Kendisine bu darlıktan seni kurtaracağım demesi üzerine oğlum darlıktan da kurtulunca her sene dana keseceği sözünü verdi. O günden bugüne 5 yıldır her sene dana kesiliyor. Bu yılda altıncısı kesiliyor. Atatürk’ün ölüm yıldönümünde mevlit okutuyor eş dost köylüyü davet ediyoruz. Köy halkı geliyor o gün dualar ediliyor. Oğlum burada değil bana ’babası olarak adağı yapacaksın’ dedi ben de ’Atatürk’ü madem çok seviyorsun yapacağım’ dedim."

Haberin Devamı

İskenderun Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Gezgin ise, yöredeki insanların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü çok sevdiğini, evlerinde anne ve babalarının yanında Atatürk’ün fotoğrafını da astıklarını söyledi. Büyükdere Muhtarı Hüseyin Cirdi ise, "Her yıl 9 Kasım akşamı başlayan ve 10 Kasım’da devam eden Mustafa Kemal Atatürk’ü anmada, Ulu Önder’in ruhuna mevlit okutulup köylü vatandaşlar toplanarak dualar ederler" dedi.

Okan Taze’nin eşi Ceylan ise Atatürk’ün ruhuna her sene dana kestiklerini ifade ederek eşinin yanında olmadığını ama adağını yerine getirdiklerini söyledi. Yörenin kanaat önderlerinden Muhammet Aslan ise dananın başında dua etti. Aslan, şöyle konuştu:

"Bu akşam burada ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz ruhuna ithafen on kasım münasebetiyle burada bulunmaktayız. Ulu önderin aziz ruhuna ithafen kurbanımızı kesiyoruz.Fakire fukaraya yetime dula ihtiyaç sahihlerine ulaştırmak üzere ulu önderin aziz ruhuna kesilecektir. Kader mahkumu olan bir kardeşimiz aramızda olmayan şuan cezaevinde olan Cumhuriyet aşkıyla, Atatürk aşkıyla ,vatan, bayrak aşkıyla dolu olan bir kardeşimizin hayratıdır."

Haberin Devamı

Dua eden Taze ailesi fertleri ayrıca, eve büyük Türk Bayrağı ile Atatürk posteri astı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!