Selanik treninde kriz

Güncelleme Tarihi:

Selanik treninde kriz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 10:40

ATATÜRK’ÜN ölümünün 75. Yılı nedeniyle Atatürk’ün Anma ve Barış sloganıyla dün trenle İstanbul’dan Selanik’e doğru yola çıkan Türk heyetinin yolculuğu tam bir krize dönüştü.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ev sahipliğinde Batı Trakya dernek temsilcileri, gazetecileri ve milletvekillerini taşıyan tren normalde bu sabah Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu an olan saat 9:05’te Selanik’te doğduğu evde düzenlenecek törende olmayı planlıyordu.

Ancak Yunan makamlarının treni önce üç saat sınır kapısında pasaport ve gümrük gerekçeleriyle gereğinden fazla oyalaması, ardından da iki saat teknik sebeplerle bir başka istasyonda tutması nedeniyle heyet halen Selanik’e ulaşmaya çalışıyor.

Gece yaşanan kriz sırasında geç kalacağını anlayan Bakan ve beraberindeki az sayıdaki yetkili Selanik’e yetişebilmek için trenden inip taksi tutmak zorunda kaldı.

Trende kalıp evdeki törene yetişemeyenler ise trenin kontrolünü elinde tutan Yunan yetkililere baskı yapıp lokomotifi durdurdu ve saat 9’u beş geçe Atatürk’ü saygı duruşu ve İstiklal marşı ile andı.

Trendeki törende Bakan Müzezzinoğlu’nun eşi de yer aldı.

Haberin Devamı

Bu arada trende geceyi herkes uykusuz ve gergin geçirdi.

Yunan gümrük yetkilileri sabaha karşı kompartımanların kapılarını tek tek açarak ‘kaçak içki sigara getiriyor musunuz’ şeklinde sorular sordu.

Selanik treninde kriz

Atatürk'ün evindeki törene yetişemeyen yolcular Ulu Önder'i trende andı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!