2022 Kurban Bayramı tarihi: Kurban Bayramı ne zaman, tatil kaç gün olacak? İşte Kurban Bayramı günleri

Güncelleme Tarihi:

2022 Kurban Bayramı tarihi: Kurban Bayramı ne zaman, tatil kaç gün olacak İşte Kurban Bayramı günleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 22:44

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı haziran ayı devam ederken gündeme geldi. Müslüman alemi için ayrı bir önemi olan Kurban Bayramı, en uzun resmi tatilin yaşanmasından dolayı da özel gün olarak öne çıkıyor. Bayram haftası yaklaşırken yıllık izin planlarını ayarlayacak olan çalışanlar ya da kurbanlıklarını alacak olan vatandaşlar Kurban Bayramı tatil günlerine odaklandı. 9 Temmuz'da başlayacak olan bayram 12 Temmuz Salı günü son bulacak. Gözler şimdi Kurban Bayramı tatili tarihlerinde. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, tatil kaç gün? İşte, bayram tatili ile ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı 2022 tarihi için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı'ndan sonra idrak edilen Kurban Bayramı bu yıl temmuz ayında gerçekleşecek. Milyonlarca Müslümanın gündeminde yer alan Kurban Bayramı'nın hafta sonu başlayacak olmasından dolayı, tatil günlerinin de uzatılması için beklentiler yoğunlaştı. Kurban Bayramı'nın 15 Temmuz Cuma günü ile birleşmesi halinde bayram tatili uzayacak. Ancak bayram tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı ise henüz belli değil.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz tarihine denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

Haberin Devamı

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLUR MU? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

9-10-11-12 Temmuz Salı tarihlerinde idrak edilecek olan Kurban Bayramı'nın 15 Temmuz Cuma günü ile birleştirilmesi için çarşamba ve perşembe gününün tatil ilan edilmesi gerekecek. 

Özellikle turizm için önem arz eden bayram tatilinin uzatılması için beklentiler arttı. Ancak bayram tatilinin 9 gün olması yönünde herhangi bir açıklama gelmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!