Türk-İş Başkanı'na saldırdılar

Güncelleme Tarihi:

Türk-İş Başkanına saldırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 13:32

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'ya konuşmak için kürsüye çıktığı sırada saldırı girişiminde bulunuldu. Kumlu, çıkan arbede nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) götürüldü.Arbede sırasında Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar'ın da kolu kırıldı.

Haberin Devamı

İŞTE SALDIRI ANI / WEB TV               

TAKSİM'DE GERGİNLİK/ FOTO-GALERİ       

TAKSİM MEYDANI'NDAKİ GÖSTERİLER DÜNYA BASININDA

TÜRKİYE'DE 1 MAYIS COŞKUSU

    

Kumlu, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında, kalabalığın arasındaki TEKEL, İSKİ ve itfaiye işçilerinden oluşan bir grup protesto gösterisinde bulundu.

İşçiler, uzun süre ıslık çalarak Kumlu'nun konuşmasına başlamasına izin vermedi. “Kumlu istifa” diye sloganlar atılırken, Mustafa Kumlu, “Niye geldiniz buraya?” diye tepki göstererek konuşmasına başlamaya çalıştı.

Bu arada işçiler, bayrak ve flamaların sopaları ile su şişelerini kürsüye fırlattı. Alanda toplananları selamlayarak, konuşmaya çalışan Kumlu, ara vermek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Bu sırada müzikle gerginlik yatıştırılmaya çalışıldı, ancak bir süre sonra işçiler bariyerleri aşarak kürsüye saldırdı. Bu arada, kürsüde bulunan konfederasyon genel başkanları ile diğer sendikacılar ve milletvekilleri kürsüden inerek, uzaklaştı.

Arbedenin yaşandığı sırada, bazı kişilerin kürsüden aşağıya atladığı ve bazı kişilerin de yaralandığı görüldü.

Gerginliğin sürmesi üzerine Kumlu, beraberindekiler tarafından AKM binasına götürüldü.Türk-İş Başkanı, bir süre sonra tepkili grubun binanın içine girebileceği düşüncesiyle AKM'nin arka kapısından hızla çıkarıldı.

Atılan taşlar nedeniyle AKM'nin bazı camlarının kırıldığı görüldü.         

Mustafa Kumlu buradan da Türk-iş İstanbul 1. Bölge Temsilciliğine götürüldü.

TAKSİM’DEKİ KUTLAMANIN BİTTİĞİ ANONS EDİLDİ

1 Mayıs Komitesi, Taksim Meydanı’nda düzenlenen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamalarının saat 15.00 itibariyle sona erdiği anonsunu yaptı. Anonsta ayrıca, işçilerin alanı boşaltmaları istendi.

Bu arada etkinliğin düzenlendiği Taksim meydanında biri 10 biri 11 yaşında 2 erkek çocuğu da kayboldu.

45 DAKİKA SÜRDÜ

Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarında Türk-İş  Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun konuşması sırasında kürsüde yaşanan engelleme,  yaklaşık 45 dakika sonra sona erdi.

Yapılan görüşmeler sonucu engellemenin kaldırılması üzerine KESK Genel  Başkanı Sami Evren platformdan konuşma yapmaya başladı.

SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI'NIN KOLU KIRILDI

Haberin Devamı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, yol kenarındaki AKM'nin bahçesinde bulunan çiçekliğin üzerine düştü. Kolundan yaralandığı belirtilen Kaçar, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

'KINIYORUM'

Kumlu, yaşanan protestoyu “çok üzüntü verici bir durum” olarak niteledi.

Emekçilerin birlik ve dayanışmasının 100-150 kişilik bir grup tarafından sabote edildiğini belirten Kumlu, “Bu güzel şölene, bu büyük organizasyona gölge düştü” diye konuştu.

Emekçilerin 32 yıl sonra Taksim'de birlik ve beraberlik içinde bayram kutlamasına izin verilmediğini ifade eden Kumlu, “Benim protesto edilmem hiç önemli değil, ama emek hareketinin birlik ve beraberliğine yönelik bu bozgunculuğu Türkiye emek hareketi adına kınıyorum. Onların emek hareketine bir katkısı olamaz, emek hareketine katkı sağlayamayacaklara da emekçi denilmez” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!