Türkiye'de 1 Mayıs coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede 1 Mayıs coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 12:51

İstanbul’da, Taksim Meydanı’nın 32 yıl sonra işçilere açılmasının coşkusu yaşanırken, 1 Mayıs ülke genelinde de çeşitli gösteri ve etkinliklerle kutlanıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN 1 MAYIS GÖRÜNTÜLERİ

Ankara'da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle Ankara Garı önünde toplanan gruplar Sıhhıye Meydanı'ndaki kutlamalar için yürüyüşe geçti. Toplanmaların ardından kortej, Türk-İş öncülüğünde Sıhhiye’ye doğru yürüyüşe geçti. DİSK Ankara’da davul korteji oluşturdu. Tren garı önünde İşçi Partisi, Emeğin Partisi, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Eşit Haklar Platformu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşuna üye katılımcıların büyük bir kalabalık oluşturdu.

"Yaşasın 1 Mayıs" pankartları taşıyan grupların Ankara Tren Garı önünde saat 12.00 itibarıyla kutlamaların yapılacağı Sıhhıye Meydanı'na kortej halinde harekete geçtiler.

Ankara'daki 1 Mayıs mitingi katılımcıların Sıhhiye Meydanı'nda yerini almasıyla planlanandan 45 dakika geç başladı. İşçi ve memur konfederasyonlarının çağrısıyla Ankara Garı'nda toplanan katılımcılar, taleplerini içeren dövizler taşıyıp sloganlar atarak Sıhhiye Meydanı'na ulaştı. Katılımcılar, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi önünde oluşturulan polis noktasında üzerleri aranarak meydana alındı.Tüm grupların alana girmesiyle miting planlanandan 45 dakika gecikmeyle başladı. Mitingin açılışı hep bir ağızdan söylenen 1 Mayıs Marşı'yla yapıldı.

Haberin Devamı

İZMİR’DE KISA SÜRELİ GERGİNLİK

İzmir'de TÜRK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, KAMU-SEN ve KESK'in ortaklaşa düzenlediği 1 Mayıs etkinlikleri Gündoğdu Meydanı'nda başladı. Kutlama kapsamında, Kamu Emekçileri Sendikaları İzmir Şubeler Platformu'na üye sendikaların üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanırken, diğer gruplar da Alsancak Limanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Çeşitli pankartlar taşıyan memur sendikası üyeleri, sloganlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile KESK'in toplu sözleşme masasına oturmasını istedi. İzmir'de örgütlü olan KESK'in 10 iş kolundaki 16 şubesine üye memurlar, daha sonra Konak Pier Köprüsünden geçerek deniz kıyısında ilerledi. Memurlar, Cumhuriyet Meydanı arama noktasından geçerek Gündoğdu Meydanı'na geldi.

Haberin Devamı

DİSK'e üye işçiler ise Montrö Meydanı'ndan gelerek İzmir Palas Oteli'nin önünde KESK üyeleriyle birleşti ve Gündoğdu Meydanına kadar çeşitli sloganlar atarak birlikte yürüdü.
Diğer sendika üyeleri de Heykel, Liman Girişi ve Gündoğdu kapılarında kortej oluşturup, saat 12.00'den itibaren Gündoğdu Meydanı'na yürüyüşe geçerek, alandaki yerlerini aldılar. Liman girişinden miting alanına giren işçiler, ellerinde “Yaşasın işçilerin birliği, ayıramazsınız” yazılı büyük bir balon taşıdı.

1 Mayıs kutlamalarını düzenleyen sendikaların temsilcileri, etkinliğe sendika üyesi işçiler, kamu çalışanları, meslek örgütleri, dernekler, siyasi partiler ile işçilerin eş ve çocuklarının davet edildiğini, işsizler ve gençlerin de miting meydanındaki yerlerini aldığını söyledi.

Haberin Devamı

İŞE İADE İSTEĞİ

Gündoğdu Meydanı'nda etkinliğe, Karşıyaka Belediyesi'nde işten çıkarılan Kent AŞ işçileri de dev pankartla katıldı. “Ey CHP'li belediye, 2009 1 Mayısı'nda işten attınız, bunu unutmayacağız. Hukuka uyun, işimizi geriye verin” yazısının yer aldığı pankartı platformun önüne getirerek, bunun okunmasını istedi. Talepleri yerine getirilmeyen işçiler, bu duruma tepki gösterince, küçük bir gerginlik yaşandı. Daha sonra işçiler, ellerindeki pankartı kaldırarak, hep birlikte yazılanları okuyup, ardından pankartı indirdi. İşçiler, 1 Mayıs 2009'da işsiz kaldıkların hatırlatarak, belediyeden mahkemenin verdiği işe iade kararını yerine getirmesini istediler.

Haberin Devamı

Gündoğdu Meydanı'nda TARİŞ ve TEKEL işçileri de yerlerini aldı. Gündoğdu Meydanı'nda kurulan platformun önünde Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da işçilerle birlikte slogan attı. CHP İzmir İl Örgütü de Gündoğdu Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarına katıldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Kutlamalar nedeniyle Gündoğdu Meydanının hem Konak, hem de Alsancak tarafındaki girişlerinde arama noktaları oluşturuldu. Mitingin yapılacağı alanın etrafı ve 1. Kordon'da yer alan iş yerlerinin önleri polis bariyerleri tarafından kapatıldı.Kutlamalarda 3500 polis görev alırken, polis helikopterleri havadan, botlar da denizden devriye gezdi. Miting alanına girişlerde herkesin üzeri tek tek arandı.Trafik ekipleri de miting alanı çevresindeki yollarda trafiğin düzenlemesi amacıyla görev yapıyor.

Haberin Devamı

KİLİS’TE KUTLAMALAR İPTAL

Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk'in şehit olması nedeniyle memleketi Kilis'te bugün yapılması planlanan 1 Mayıs kutlamaları ve tüm eğlence programlarının iptal edildiğini açıkladı.

VAN’DA DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE HALAY

Van'da bir araya gelen çeşitli sendikalara bağlı işçiler, 1 Mayıs İşçi Bayramını davul zurna eşliğinde, halay çekerek kutladı.
Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Bölge Müdürlüğü bahçesinde toplanan çeşitli sendikalara bağlı işçilerin “1 Mayıs” kutlamasına AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu da katıldı.Türkmenoğlu, emekçi ve dayanışma gününde siyaset yapmayacağını belirterek, “Ülkemizde, memurun, işçinin ve bürokratın sorunları var. Ama bunların her birini çözmek için ayrı ayrı ilgilenmek hükümetlerin asli görevlerinden birisidir. Bunun için büyük gayret sarf ediyoruz” dedi.

Türkiye'nin her bir tarafından “1 Mayıs”ın coşku ile kutlandığını kaydeden Türkmenoğlu, engellerin tek tek kaldırıldığını ve ülkede birçok şeyin değişmeye başladığını ifade etti. Türk-İş Van İl Temsilcisi Naif Balandi ise, işçilere birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, kutlamaların kardeşlik içerisinde devam ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından işçiler, davul zurna eşliğinde halay çekerek 1 Mayısı kutladı.

SELİMİYE MEYDANI'NDA COŞKU

TRAKYA'da ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü', sadece Edirne’de kutlandı. Edirne'deki kutlamalar sabah saatlerinde kent merkezindeki Selimiye Camii önündeki meydanda başladı. İşçi ve memur temsilcileri, bazı siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda kişi katıldı. Meydanda kurulan platform üzerinde yerel sanatçılar türküler söyledi, işçi ve emekçiler halay çekerek günlerini kutladı.

 

1 Mayıs nedeniyle Edirne Emniyet Müdürlüğü de kutlamaların yapıldığı Selimiye Meydanı'nda yoğun önlemler aldı. Meydana girenler aramadan geçirildi. Kutlama programını sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin oluşturduğu Emek ve Demokrasi Platformu üstendi. Selimiye Meydanı'ndaki programın ardından yaklaşık 200 kişilik grup ellerindeki pankart ve Türk Bayrakları ile birlikte yürüyüşe geçti. Kutlamaların yapıldığı Selimiye Meydanı'ndan, Tahmis Meydanı'na kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan grup daha sonra dağıldı.


Kırklareli ve Tekirdağ'daki sendikalar kutlama programı yapmadı. Sabah erken saatlerde otobüs ile İstanbul’a giden işçi ve emekçiler, İstanbul’daki kutlama programlarına katıldı.

 

MERSİN’DE 8 YIL SONRA CUMHURİYET ALANI’NDA 1 MAYIS

 

MERSİN’de, 8 yıl sonra Cumhuriyet Alanı’nda 1 Mayıs kutlamaları gerçekleştirildi. Şenlik havasında geçen mitingi provoke etmek isteyen bir grup, sözde PKK flamasını açıp, Abdullah Öcalan lehine slogan attı. ‘1 Mayıs Yürüyüş ve Mitingi’ne katılmak isteyen çeşitli sendika, parti, dernek ve sivil toplum kuruluşları mensupları, sabahın erken saatlerinden itibaren kenttin dört bir yanından İstasyon Alanı’na akın etti. Yaklaşık 7 bin kişi, ‘1 Mayıs’ yazılı dev pankartla yürüyüşe geçti. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında kalabalık, ‘Hırsız AKP halka hesap verecek’, ‘Vur, vur inlesin AKP dinlesin’, ‘Zam zülüm işkence işte AKP’, ‘Kahrolsun IMF’, ‘Yaşasın işçilerin birliği’ sloganları atarak Cumhuriyet Alanı’na ulaştı.

 

Çıkan olaylar nedeniyle 8 yıldır kutlama yapılmayan Cumhuriyet Alanı’na gelen kalabalık, tek tek aranarak içeriye alındı. Bir boks okulunun öğrencilerinden oluşan 10 küçük boksör, dev bir Türk bayrağı ile alana girdi. Kendilerini ‘Antinükleer Gurup’ olarak tanıtan 10 kişi de üst aramasına izin vermeyince alana alınmadı. Arama yapan polislerin eldivenli olması dikkat çekti. Emniyet Müdürü Arif Öksüz de alanı tamamen gören Kültür Merkezi’nin balkonundan mitingi takip etti. Cumhuriyet Alanı’na grupların ulaşmasından sonra Tertip Komitesi Başkanı Adil Aleybeyoğlu, bir konuşma yaptı. Ardından müzikler eşliğinde eğlenceler yapıldı.

 

GAZİANTEP’TE SİRK GÖSTERİLİ KUTLAMA

 

GAZİANTEP’te 1 Mayıs kutlamaları sakin geçerken Turkuaz Sirk Grubu’nun gösterisi heyecanlı dakikalar yaşattı. İstasyon Meydanı’ndaki kutlamalara yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Türkülerle halayların çekildiği etkinlikte, DP'nin seçim otobüsünün EMEP grubunun arkasında konuşlandırılması üzerine bu grup tepki göstererek, “Faşistler dışarı” diye bağırdı.


Otobüsün üzerindekilerin Atatürk posteri ve Türk bayrağı açmasıyla kısa süreli olarak tırmanan gerginlik, araya polisin girmesiyle önlendi. Polis, Tertip Komitesi ve hemen yanlarında bulunan BDP’lilere karanfil verdi. Törende, kentte bulunan Turkuaz Sirk Grubu da bir gösteri yaptı. Grubun akrobatik gösterileri, katılımcılardan alkış aldı. Törene katılan bazı minikler de babalarının omuzlarında tempo tuttu.
Zaman zaman yağıp kesilen yağmur nedeniyle saat 16.00’a kadar izinli olan kutlamalar 13.00’da sona erdi.


KAYSERİ’DE SAKİN KUTLAMA

KAYSERİ’de 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle düzenlenen kutlamalar sakin geçti.
5 ayrı noktadan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kurşunlu Otoparkı'nın bulunduğu alana doğru yürüyüşe geçen siyasi parti, işçi sendikaları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile halk ellerindeki bayrak, pankart ve flamalarla bir araya geldi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı kutlamalarda, gösterici sayısına yakın polisin görev aldığı 1 Mayıs mitingi ve kutlamalar sırasında bazı kişilerin Kürtçe yazılı pankartlar taşıdıkları ve Kürtçe ‘Yaşasın 1 Mayıs’ sloganı attığı görüldü.


BİTLİS’TE 5 BİN KİŞİ TOPLANDI

 

KESK, Tek Gıda-İş Bitlis Şube Başkanlığı ve Bitlis Tütün Ekicileri Birliği'ni organizasyonuyla Bitlis'te ilk defa geniş katılımlı 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlaması yapıldı. Van, Hakkari, Bingöl ve Muş'tan gelen yaklaşık 5 bin kişi, Bitlis Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Polis kutlamalar için geniş güvenlik önlemi aldı.

Bitlis'teki kutlamalar için bir araya gelen gruplar, saat 10.00'da Cumhuriyet Meydan doğru yürümeye başladı. Cumhuriyet Meydanı'nın girmek isteyen gruptakiler arandıktan sonra alana alındı. Bitlis'teki 1 Mayıs kutlamalarına, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, KESK MYK üyesi Songül Morsümbül, BDP'nin çevre il ve ilçe Belediye Başkanları, Van, Hakkari, Bingöl ve Muş’un KESK Şubeler Platformu üyeleri, Muş Tekel İş Sendikası ile Yol-İş Sendikası üyeleri katıldı.

 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki program yerel sanatçıların 1 Mayıs şarkısını söylemesi ile başladı. Bazı Kürtçe şarkılar seslendirdikten sonra da 1 Mayıs olaylarında hayatını kaybedenler için 1 dakikalı saygı duruşunda bulunuldu. BDP bayraklarını ağırlıklı olduğu kutlamalarda ‘Yaşasın halkların direnişi, yaşasın halkların kardeşliği', ‘Yaşasın 1 Mayıs', Kürtçe ‘Biji Serok Apo' (Yaşasın başkan Apo), ‘Biji Aşiti' (Yaşasın barış) sloganları atıldı. Tekel işçilerine destek amaçlı da ‘Tekelciler yalnız değilsiniz' ile ‘Yaşasın işçilerin direnişi' pankartları açıldı. Bitlis’teki 1 Mayıs kutlamaları devam ediyor.


ORDU'DA KISA SÜRDÜ

Ordu’da 1 Mayıs kutlamaları, Tunceli’de karakola saldıran PKK'lı teröristlerin 4 askeri şehit edip 7 askeri yaralaması nedeniyle kısa sürdü. Belediye meydanında toplanan yaklaşık 1000 kişi, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun ABD’ sloganları attı.

Türk- İş, KESK ve Kamu-Sen’e bağlı sendikalar ile Atatürkçü Düşünce Derneği ve bazı partilerin desteklediği 1 Mayıs kutlamasında konuşmaların yapılmasının ardından, kutlamanın eğlence bölümü iptal edildi. Türk- İş İl Temsilcisi Selim Yöndem, “1 Mayıs’tayız. Dayanışma içindeyiz. Bağımsızlık ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2010’da başta Taksim olmak üzere alanlarda omuz omuzayız” dedi.
Kutlama sırasında 450 metre rakımlı Boztepe’den aşağıya atlayan yamaç paraşütçüleri de alanda renkli görüntüler oluşturdu. Alanda kutlama devam ederken yeniden kürsüye gelen Türk-İş Temsilcisi Selim Yöndem, Tunceli’de yapılan saldırıyı hatırlatarak, “4 şehidimiz var, 7 askerimiz de yaralı. Dolayısıyla bu eğlenceyi Türk-İş, KESK ve Kamu-Sen temsilcileri olarak affınıza sığınarak bitirme kararı aldık. Özür diliyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Günümüz bitmiştir” dedi. Alanda toplanan kalabalık PKK aleyyhine sloganlar zattıktan sonra dağıldı.

ADIYAMAN'DA GERGİNLİK

ADIYAMAN’da yapılan 1 Mayıs kutlamalarında üzerlerinin aranmasına izin vermeyen ve PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan bazı kişiler ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Adıyaman Demokrasi ve Emek Platformu tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlamaları, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş başta olmak üzere bölge illerinin katılımı ile Adıyaman’da gerçekleştirildi. Sabah saatlerinden itibaren Adıyaman’a gelip Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan yaklaşık 4 bin kişi, öğle saatlerinde kutlamaların yapılacağı trafiğe kapatılan Sakarya Caddesi kavşağına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında ellerinde BDP bayrakları taşıyan ve ‘Biji Serok Apo’ (Yaşasın Başkan Apo) sloganı atan bazı kişiler, kendilerini görüntüleyen sivil polis memurlarına tepki gösterdi. Bunun üzerine polisler ile slogan atan kişiler arasında yaşanan kısa süreli gerginlik, kutlamaları organize eden sendika temsilcilerinin araya girmesi ile büyümeden önlendi.

BURSA'DA TRAVESTİLER DE KATILDI

 

Bursa’da yapılan 1 Mayıs kutlamalarına katılan 35 kişiden oluşan kısa adı Gökkuşağı olan Travestileri Transseksüelleri Geyleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği üyeleri ilgi odağı oldu. Polisin, eşcinsellerin üzerini başkanları Öykü Evren Özen’e arattı.

Bursa’da düzenlenen 1 Mayıs Kutlamaları saat 12.00’de Gökdere Bulvarı’nda başladı. Fomara Meydanı’na kadar yürüyen yaklaşık 2 bin 500 kişiden oluşan gruba, Travestileri Transseksüelleri Geyleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği üyeleri de katıldı. Polis korteje girmek isteyen 35 kişiden oluşan travesti ve transeksüellerin üzerilerini arama sorumluluğu Dernek Başkanı Öykü Evren Özen’e verdi. Özen, eşcinsellerin üzerini aradı.

Kutlamaların ilgi odağı olan travestiler, ‘Eşcinsellik açılımı istiyoruz’, ‘Pembe hayallerimi karartma’, ‘Kimsenin namusu değiliz’, ‘Mavi dünyada siyaha hayır’, ‘Ben de özgürlük istiyorum’, ‘Mutluyum eşcinselim’ pankartları taşıyıp daha özgür bir dünya istediklerini söyledi.
1 Mayıs kutlamaları polisin geniş güvenlik önlemleri altında konuşmalar yapılarak, halaylar çekilerek sürdürüldü.

Bu arada Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası (BATİS) ve Bağımsız Metal İşcileri Sendikası (BAMİS)  ile Sosyalist Dayanışma Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi 1 Mayıs’ı ayrı olarak Kent Meydanı’nda kutladı.

AĞRI'DA 1 MAYIS COŞKUSU

 

Ağrı’da düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları olaysız bir şekilde sona erdi.

Erzurum Caddesi üzerinde KESK, DİSK ve BDP tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlamalarında sık sık sloganlar atıldı. Iğdır, Kars, Erzurum, Ardahan ve Ağrı il ve ilçelerindeki Eğitim Sen’li gruplar miting alanındaki konuşmaları attıkları sloganlarla böldüler.

SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, KESK Genel Merkez yöneticileri, Genel İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, BDP Milletvekilleri Osman Özçelik, Hamit Geylani, BDP Parti Meclis Üyesi Nasır Aras’ın yaptığı konuşmaların ardından Kürt Sanatçı Hemi Haci konser verdi.


Yaklaşık 3 saat süren program verilen konserin ardından olaysız bir şekilde son buldu.

 

ÇANAKKALE SALI PAZARI’NDA TOPLANDI

Çanakkale'de çeşitli sendikalara bağlı işçiler ve öğrenciler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü halay çekerek kutladı. Salı Pazarı mevkisinde toplanan sendikalı işçiler ve öğrenciler, taşıdıkları bayrak ve pankartlarla sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalarda gruptakiler, davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Türk-İş Çanakkale İl Temsilcisi Osman Akkurt, burada yaptığı konuşmada, emekçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayısı barış içinde ve kardeşçe kutladıklarını söyledi. Akkurt, 1 Mayıs 1977'de yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin faillerinin bulunmasını istediklerini ifade ederek, “Failler bulunsun ve adalet önüne çıkarılsın. İşsizlik önlensin, kiralık işçilik düzenlemesinden vazgeçilsin” dedi. Çanakkale'deki kutlamalar, çeşitli müzik gruplarının konserleriyle sona erdi.

 

SİVAS VE TOKAT’TA TAKSİM SEVİNCİ

 

Sivas ve Tokat'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. Sivas'ta çeşitli sivil toplumu örgütlerine üye gruplar, Ethem Bey Parkı yanında toplandı. Daha sonra sloganlarla mitingin düzenleneceği Mevlana alanına yürüyen grup, güvenlik güçlerince arandıktan sonra alana alındı.
1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan SES Sivas Şube Başkanı Mustafa Çoban, mitingte yaptığı konuşmada, kendileri için bu 1 Mayısının diğerlerine oranla biraz daha özel yere sahip olduğunu belirterek, “33 yıldır emekçilere kapatılan Taksim, emekçilerin inadı ve kararlı mücadelesi sonucu tekrar açılmıştır” dedi. Daha sonra, etkinliğe katılanlar halay çekti.

Tokat'ta da çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan grup, Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde toplandı. Gaziosmanpaşa Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüyen gruptakiler, Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Polis noktasında arama yapılarak meydana alınan katılımcılar, konuşmaların ardından halay çekti.

 

KASTAMONU'DA DAVULLU ZURNALI KUTLAMA

Kastamonu'da 1 Mayıs İşçi Bayramı Nasrullah Meydanı’nda yaklaşık 500 kişinin katılımıyla kutlandı.  Kastamonu Sendikalar Birliği üyesi sendikaların temsilcilerinin konuşmalarının ardından katılımcılara pilav ve ayran dağıtıldı. Türk- İş, Türkiye Kamu- Sen, Memur- Sen ve KESK’e bağlı sendika üyelerinin katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında davul zurna gösterisi beğeni ile izlendi.  1 Mayıs kutlamaları, katılımcıların halaylarıyla sona erdi.

 

KÜÇÜK GERGİNLİKLER DIŞINDA OLAY ÇIKMADI

 

Türkiye’nin dört bir yanında sloganlar, halaylar, davullar zurnalarla kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı coşkusu, ufak gerginliklerin dışında hiçbir olay çıkmadan bitti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!