GSS prim borcu sorgulama | Bağ-kur prim sorgulama

Güncelleme Tarihi:

GSS prim borcu sorgulama | Bağ-kur prim sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 10:55

GSS (Genel Sağlık Sigortası) prim borcunuzu online olarak sorgulayabilirsiniz. Bağ-kur borç sorgulama.

Haberin Devamı

GSS prim borcu sorgulama ve GSS borcunu online sorgulama işlemleri artık çok kolay. E-devlet üzerinden borçlarınızı sorgulayabilirsiniz.

GSS PRİM BORCU SORGULAMA İŞLEMLERİ

GSS borç sorgulamasını artık online olarak www.turkiye.gov.tr adresinden yapabilirsiniz. PTT Şubelerinden e-devlet şifrenizi alarak sizlerde siteyi kullanmaya başlayabilirsiniz. İsteyen herkes e-devlet şifresi ile borç sorgulaması yapabilir ve bilgilerine ulaşabilir.

Vatandaşlar GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirmekteydi. Ancak şifresiz olarak yapılan online web tahsilat sistemi kullanıcılara kapatıldı. Bu yüzden hem GSS hem de diğer borç sorgulama işlemlerinizi E-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bu işlemin yerine e-devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu kart ile prim ödeme uygulaması getirildi. Online tahsilat üzerinden yapılan borç ödeme işlemlerini e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile yapılacak.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresini herhangi bir PTT şubesinden başvuru yapmanız dahilinde alabilirsiniz. E-Devlet şifresini aldıktan sonra BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulamanızı yapıp borcunuzu kredi kartınız ile ödeyebilirsiniz.

GSS prim borcu sorgulama | Bağ-kur prim sorgulama

1-E-Devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işlemi için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

2-E-Devlet ana sayfasının sağ tarafında bulunan sisteme giriş linki tıklandıktan sonra karşınıza 4 farklı sisteme giriş yolu gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

3-Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için e-devlet ile giriş yolunu tercih etmektedir. Bu giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekir. Bu bilgileri girdikten sonra E-devlet sistemine giriş yapmış olursunuz.

4-Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız.

Haberin Devamı

5-SGK borç sorgulama işlemini bağlı olduğunuz kurum üzerinden yapabilirsiniz. Ancak yapacağınız borç sorgulama işlemleri kısıtlıdır. Bu sistem üzerinde sadece 4B borç durumu sorgulama ve GSS prim borcu sorgulama mevcuttur.

Sorgulama işleminizi yaptıktan sonra borç ödeme işleminizi de yapabilirsiniz.

GSS prim borcu sorgulama | Bağ-kur prim sorgulama

GSS NEDİR?

GSS yani Genel Sağlık Sigortası sistemi, hükümet tarafında açıklanan 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle başladı. Gss herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşların ve ailesinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için düzenlenen yeni bir sistemdir.

GSS olarak bildiğiniz Genel Sağlık Sigortasında borç sorgulama ekranına internet üzerinden ulaşıp borcunuzu sorgulayabilirsiniz. Hatta borcunuzu internetten üzerinden kredi kartınızla ödeyebilirsiniz.


GSS BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

1-İlk olarak www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

2-Giriş yaptıktan sonra açılacak olan sayfada sol üst kısımda bulunan E-Hizmetler bölümüne tıklayınız.

3-Tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada yine sol tarafta yer alan harfleri göreceksiniz. Bu bölümden GSS borç sorgulama için Sosyal

4-Güvenlik Kurumu başlığına gelmeniz gerekmektedir. Bundan dolayı “S” harfine tıklayınız.

5-Sonra ise Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında yer alan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama başlığına tıklayınız.

6-Daha sonra açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız.

7-Bu işlemden sonra son olarak ilgili alanlara E-Devlet şifrenizi ve TC kimlik numaranızı girerek GSS borç sorgulama işlemini yerine getirmeniz mümkün.

GSS prim borcu sorgulama | Bağ-kur prim sorgulama

Haberin Devamı

GSS KİMLERİ KAPSAR?

-Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar,

-Kamu idarelerinde çalışanlar,

-Köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar,

-İsteğe bağlı sigortalı olan kişiler,

-Hizmet akdine tabi olanların veya kamu idarelerinde çalışanların veya köy ve mahalle muhtarları ile kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanların dışında kalan ve sigortalı sayılmayanlar.

HANGİ DURUMLARDA GENEL SAĞLIK SİGORTASI YAPILIR?

GSS her 18 yaşını geçmiş kişilerin yaptırabileceği bir sigortadır. Sigorta fırsatlarından yararlanmak için kendi sigorta priminizi ödeyerek de sigortalı olabilirsiniz. Genel sağlık sigortası için ödeme yapmak isteyenlerin, internet üzerinden giriş yaparak hem borç sorgulama yapması hem de var olan borcunu ödemesi mümkün. İnternet üzerinden sizlerde giriş yaparak borcunuzu sorgulayıp ardından da kredi kartınız ile borcunuzu ödeyerek sigortalı olmaya devam edebilirsiniz.
ONLİNE BAĞ-KUR PRİM BORCU SORGULAMA

Bağ-kur prim borcu sorgulama işlemlerini aynı GSS borç sorgulama işlemi gibi e-devlet üzerinden online olarak yapabilirsiniz.
BAĞ-KUR borcu sorgulama için ;

BAĞ-KUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

1- Yukarıdaki linke tıklayınız.

Haberin Devamı

2-Daha sonra açılacak sayfada sol kısımda bulunan e-hizmetler bölümene tıklayınız.

3-Burada açılacak olan sayfada Sosyal Güvenlik Kurumu başlığını bulunuz. Bu bölümü bulduktan sonra ise kurumun başlığı altında yer alan 4B borç sorgula butonuna basınız.

4-Sonra da yerine getirdikten sonra ise açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna basınız.

5-Butona bastıktan sonra ise açılacak sayfada T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girmenden sorgulama işlemini yapamazsınız. E-devlet şifeniz yoksa PTT şubelerinden şifre sahibi olabilirsiniz.

6-Şifrenizi ilgili alana girdikten sonra sorgula butonuna tıklayarak Bağ-Kur borç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!