Göbeğini kendin kes

FUTBOLDA, kendi göbeğini kendin keseceksin.. Başkasına kestirdin mi, iltihap kapma şansı çok fazla..

F.Bahçeli futbolcuların ayakları Şükrü Saraçoğlu'nun zemininde, akılları Ali Sami Yen'de.. Bu iş, kulağına walkman takıp, müzik eşliğinde yürümeye benzemiyor..

F.Bahçe, Trabzonspor karşısında adeta tek kale oynuyor ve özellikle ilk yarıda net fırsatlardan yararlanamıyor. İkinci yarıda ise golleri sıralıyor. Andersson'un kaçırdıkları, saç baş yolduracak cinsten.. İlk yarıda Johnson'un enfes iki kafa vuruşundan biri Bülent'in olağanüstü kurtarışına sahne oluyor, diğeri autu boyluyor. Trabzonspor'un 45'inci dakikada Da Silva'nın ayağından yararlanamadığı fırsat dışında, yürek hoplatan atağı yok.

JOHNSON MÜKEMMELDİ

F.Bahçe'de en iyi oyuncu Johnson.. Göbeği mükemmel kapatıyor, Aurelio'yu kontrol ediyor ve Trabzonspor kalesinde gol arıyor. Üçünü de mükemmel yapıyor. Yusuf, oyunda zaman zaman gözüken, ancak tekniğini iyi kullanan, yararlı bir oyuncu.. Revivo da öyle.. İki golünün yanısıra, Andersson'a 3 gol pası attı, sanki ‘‘Hacıbekir lokumu..’’ Anlaşılan, Andersson lokum sevmiyor. Lorant'ın iç saha maçlarında Andersson'u tercih edişi, anormal bir şey değil. Ancak, Andersson'un da biraz oynaması ve hocasını mahcup etmemesi gerek.. İsveç'liye bu kadar çok doları, sahada sadece boğuşması için vermiyorlar..

Herşeye rağmen F.Bahçe, Trabzonspor karşısında iyi mücadele etti. Johnson, Revivo ve Yusuf'un önderliğinde, tuttuğunu kopardı. Ancak, bu net galibiyet, büyük bir olasılıkla ona yetmeyecek. Sarı lacivertliler, geçmişte bol keseden verdiği puanlar için ne kadar dövünse azdır.. Umut, artık ‘‘Kaf Dağı'nın’’ ardında.. Vuslat, ne yazık ki, bir başka bahara kaldı.. Şu, hançeresi yırtılırcasına bağıran, tribünleri tıka basa dolduran 50 bin seyirciyi görünce ve stat dışındaki milyonların ıstırabına şahit olunca, insan gerçekten üzülüyor. F.Bahçe'nin bundan sonra tek bir yolu kaldı. Şampiyonlar Ligi'nde ya başarılı olacak, ya da başarılı olacak! Başka alternatifi yok.. Bu taraftara borç, ancak böyle ödenir...
Yazarın Tüm Yazıları