Fulbright: Barış eğitimden geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Fulbright: Barış eğitimden geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 17:30

Dünyanın en büyük eğitim organizasyonlarından Harriet Fulbright Enstitüsü Amerika dışındaki ilk enstitüsünü Türkiye’de bir törenle açtı. Toplantıya, 8 ülkeden birçok önemli eğitimci, konsolos ve iş adamı katıldı. J. William&Harriet Fulbright Merkezi’nin kurucularından Harriet Fulbright, toplantıda yaptığı konuşmada eğitimin Türkiye ve bölge için önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Harriet Fulbright Enstitüsü'nün başka bir ülkedeki ilk enstitüsü Türkiye’de açıldı. Açılış konuşmasında Harriet Fulbright, “Bu enstitü iki ülkenin ilişkilerinin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Savaşların durmasını istiyorsak, insanların birbirlerini daha iyi tanımlarını sağlayan eğitime odaklanmalıyız. Türkiye’nin eğitime ne kadar ilgi gösterdiğini görüyorum ve bunu çok anlamlı buluyorum” dedi. Harriet Fulbright Enstitü‘sünün CEO’su Gökhan Coşkun ise bu açılışla bir hayalinin gerçekleştiğini söyleyerek, “Bugün çok büyük bir hayalim gerçek oluyor. Bu enstitü böylesine önemli bir dönemde Türkiye’nin yatırım yapılabilir olduğunu gösteriyor. Türkiye sadece günlük politik konuların dışında sürdürülebilir bir öneme sahip” dedi.
Toplantıya katılanlar arasında yer alan Türkiye’nin eski ABD Washington Büyükelçisi Namık Tan ise, şunları söyledi:
“Eğer gerçek bir medeniyet kurmak istiyorsak, eşit eğitim şartlarını sağlamamız gerekiyor. Çünkü medeniyet eğitimle kuruluyor. Bu enstitü de bu noktada çok önemli bir yerde.”
Toplantıya J. William&Harriet Fulbright Merkezi’nden yönetim kurulu üyeleri ve Ahiska Türkleri Dünya Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov da katıldı. Kassanov, “Fulbright merkezleri coğrafyanın gelişmesinde önemli bir misyonu üstleniyor. Eğitim olmayan yerde savaş olur kavga olur" dedi.
 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!