YÖK’ten ‘100’ncü Yıl Köyü’ne destek

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ten ‘100’ncü Yıl Köyü’ne destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 13:30

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde, sanatçıların, iş insanlarının ve gönüllülerin desteğiyle kampüs içinde depremzedeler için sosyal imkanların bulunduğu yaşam alanı inşa ediliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından da  desteklenen 100’ncü Yıl Köyü isimli proje kapsamında üniversite öğrencilerine de burs sağlanacak.

Haberin Devamı

Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin iş birliğiyle gerçekleştirilen 100’üncü Yıl Köyü projesine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da destek veriyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, kampüs içinde hayata geçirilecek bu projenin depremden etkilenen üniversite personeline umut olduğunu belirterek şunları söyledi:
“6 Şubat’taki depremlerin ardından bütün üniversitelerin büyük özveriyle depremzedeler için tüm imkanlarımızı ortaya koyduk, yardım organizasyonlarının yanı sıra yaşanan sıkıntılara bilimsel yönden de çözüm üretmek için çalıştık. Üniversiteler, yaşanan bu tür felaketlerin ardından toplumsal hayatın yeniden ayağa kalkmasında büyük rol oynuyor. Bu açıdan bu projeyi önemsiyoruz. Üniversite personelimiz için başlatılan bu proje, dayanışmanın, iş birliğinin en güzel örneklerinden biri. Bu girişimi gönülden destekliyor, katkıda bulunanlara, bağış yapanlara teşekkür ediyoruz. Depremi yaşayan, yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan ve hasar gören insanlarımızın acılarını azaltmanın, onların yeniden ayağa kalkmasını sağlamanın en güzel yolu budur. Projeye destek ve katkıların devam etmesini bekliyoruz.

Haberin Devamı

CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINA İTHAF EDİLDİ
Üniversite kampüsü içinde 120 dönümlük araziye kurulacak yaşam alanı için temel atma töreni gerçekleştirildi. Tayfur Sökmen Kampüsü’nde gerçekleştirilen temel atma törenine Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, Rektör Prof. Dr. Eren, Hatay İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer Ersever, Gülmek İyileştirir Derneği üyeleri ve üniversite personelinin yanı sıra projeye destek veren sanatçılar Uğur Aslan ile İlker Ayrık da katıldı. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılına ithafen “100’üncü Yıl Köyü” ismi verilen yaşam alanında inşa edilecek konutlardan depremzedeler 3 yıllığına ücretsiz yararlanacak.

Protokol kapsamında hazırlanan projeye göre AFAD’ın altyapı desteği ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi kampüsünde kurulacak yaşam alanında 300 konut ile kreş, ilköğretim okulu, kütüphane, spor alanları, pazar yeri, paylaşımlı iş yeri ve ibadethane yer alacak. 100’üncü Yıl Köyü projesi, sürdürülebilir ve uzun vadeli bir yatırım projesi olarak planlandı. Proje ile depremzedelerin orta vadede barınma ihtiyacının ücretsiz karşılanmasının yanı sıra uzun vadede binlerce üniversiteliye destek sağlaması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERE BURS SAĞLANACAK
Temeli atılan 100’üncü Yıl Köyü’nün 3 ayda tamamlanması hedefleniyor. Depremzedelerin 3 yıl ücretsiz kullanacağı konutlar, daha sonra öğrenci yurdu olarak ve akademik personelin barınma/konaklama ihtiyacı ve bu amaçlarla kullanılması için üçüncü kişilere kiraya verilecek. 7 yıl boyunca bu şekilde kullanılacak konut ve sosyal tesislerden elde edilecek her türlü gelir, 6 Şubat ve 20 Şubat 2023 tarihlerinde meydana gelen depremden etkilenen jandarma personeli çocukları, depremzede lisans/ön lisans öğrencileri ile diğer öğrenciler silsilesi takip edilerek Jandarma Asayiş Vakfı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından belirlenecek kişilere burs olarak verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!