YÖK’te ‘kalite yönetimi’ toplantısı

Güncelleme Tarihi:

YÖK’te ‘kalite yönetimi’ toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 16:58

YÖK’te, düzenlenen ‘Bütünleşik Kalite Yönetimi Uygulamaları’ konulu toplantıda konuşan Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitelerin kalite güvence sistemini yapılandırırken uluslararası gelişmeleri takip ederek iç değerlendirme, akreditasyon, kalite ve performanslarının önemli olduğunu vurguladı. Elmas, dış değerlendirme süreçlerine bu yıldan itibaren öğrenci katılımlarının sağlanacağını, üniversitelere destek olacak mentörlük sisteminin başlatılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından, 24-25 Temmuz’da Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) bir toplantı düzenlendi. Rektör, rektör yardımcıları, kalite sorumluları ve Kalite Kurulu üyeleri olmak üzere 408 katılımcının yer aldığı toplantının konusu, ‘Bütünleşik Kalite Yönetimi Uygulamaları’ oldu.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ‘Yükseköğretimde Değerlendirme, Akreditasyon ve Kalite Süreçleri’ konulu sunumunda üniversitelerin kendi bünyelerinde kalite güvence sistemini yapılandırırken uluslararası gelişmeleri, ülkemizin ve YÖK’ün öncelikleri ve hedefleri doğrultusundaki çıktılarını dikkate alan iç değerlendirme, akreditasyon, kalite ve performanslarını oluşturmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Üniversitelerin, mezunlarına alan bilgisi ve becerisi dışında, dijital yetkinlik, karmaşık problem çözme, iletişim becerileri, analitik düşünme ve etik gibi konularda yetkinlik kazandırmaları gerektiğini, ayrıca liderlik odaklı bilgi tabanlı yönetim sistemi kurarak hızlı gelişen kompleks dünyaya ayak uydurabileceklerini belirtti. Dış değerlendirme süreçlerine bu yıldan itibaren öğrenci katılımlarının sağlanacağını, iç ve dış kalite güvence süreçleri kapsamında yükseköğretim kurumlarına destek olacak mentörlük sisteminin başlatılacağı bilgisini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!