YGS cevap kağıtları yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

YGS cevap kağıtları yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 10:39

ÖSYM, 23 Mart’ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) katılan adayların cevap kağıtlarının görüntülerine internet sitesinde yayınladı.

Haberin Devamı

YGS’ye giren öğrenciler kendi cevap kağıtlarının görüntüsüne, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebilir. Cevap kağıtlarını inceleyebilir. ÖSYM, internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Bu uygulama, adayı ve kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır” ifadelerine yer verdi.

Öğrenciler ÖSYM’ye güvenmiyor

Cihan Yeşilyurt (Fen Bilimleri Rehberlik Koordinatörü): Geçmiş dönemlerde yapılan sınavlarda hatalı soru çıkması nedeniyle öğrenciler zaten ÖSYM’ye güvenmiyorlardı. Son olarak soruların yayınlanmamasının ardından bu durum daha da arttı. Adaylar bazı şeylerin saklandığını düşünüyor. Sınavdan sonra doğru veya yanlışlarını göremedikleri için kuruma karşı olumsuz bir düşünce içindeler. Sadece optik cevap anahtarının açıklanması onlar için bir anlam taşımıyor. Bu nedenle itiraz dilekçeleri verenlerin sayısı da hızlı artıyor. Bu duruma tepki göstererek yanlış sayılarının fazla gösterildiğini iddia edenler de oluyor. Ne yaptıklarını hatırlamadıklarını söylüyorlar. Öğrenciler cevap anahtarlarını, kitapçıkları görmek, soruları incelemek istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!