UNESCO’nun yarışmasında ikincilik bir Türk öğrenciye

Güncelleme Tarihi:

UNESCO’nun yarışmasında ikincilik bir Türk öğrenciye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 12:22

UNESCO’nun dünya çapında düzenlediği “Daha İyi Bir Gelecek İçin Eğitim” konulu İngilizce kompozisyon yarışmasında Ece Sevenay dünya ikincisi oldu.

Haberin Devamı

“Daha İyi Bir Gelecek İçin Eğitim” konulu İngilizce kompozisyon yarışmasında Türkiye’den bir öğrenci ikinci oldu. Çevre Koleji öğrencisi Ece Sevenay UNESCO’nun düzenlediği “İngilizce Kompozisyon Yarışması”nda 153 ülkeden 12 bin 937 öğrenci arasından “Benim Ütopyamda Eğitim Sistemi” temalı kompozisyonuyla dünya ikinciliğine layık görüldü. Haziran 2016 tarihinde UNESCO tarafından düzenlenen “Daha İyi Bir Gelecek İçin Eğitim” konulu kompozisyon yarışmasına dünyanın her yerinden 25 yaşını aşmamış öğrenciler katılarak daha iyi bir gelecek için tasarladıkları eğitim sistemi hakkında görüşlerini yazdı. Yarışmanın sonucunda Çevre Koleji öğrencisi Ece Sevanay dünya ikinciliğine layık görülerek “50.000 Japon Yeni” almaya hak kazandı.

“BU ÖDÜL GURUR VERİCİ”

Haberin Devamı

Çevre Koleji Lise Koleji Müdürü Nurhan Deniz elde edilen başarı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, akademik başarıların hiçbir zaman tesadüf olmadığını, araştıran sorgulayan dünya vatandaşı yetiştirmenin temel amaçları olduğunu belirtti. Ece Sevenay ise “Benim Ütopyamda Eğitim” konulu kompozisyonunda kazandığı başarıyla ilgili şunları söyledi: “Biz öğrenciler eğitim sisteminin içerisinde yetişen bireyler olduğumuz için, eğitim sisteminin eksikliklerini birebir yaşıyoruz. Ben de buradan yola çıkarak,  geleneksel kuralcı bir sistemle insanların sınıflandırılmaması gerektiğini, her bir bireyin kendi farklılıklarıyla değerli olduğunu ve eğitim sisteminin temel amaçlarından birisinin her şeyi ezbere bilen robotlar değil, araştıran, sorgulayan insanlar yetiştirmek olması gerektiğini düşünüyorum. Ben bu farkındalığı Çevre Koleji’nde kazandım. Aldığım bu ödül hem benim adıma hem de okulum adına gurur verici”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!