TUBİTAK’ta yarışacak her 5 projeden 1’i BİLSEM’den

Güncelleme Tarihi:

TUBİTAK’ta yarışacak her 5 projeden 1’i BİLSEM’den
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2024 14:39

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 55’inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, bölge finaline katılmaya hak kazanan 1.219 projenin 256’sı yani yaklaşık 5’de 1’i BİLSEM’ler tarafından hazırlandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre BİLSEM’ler projeleri ile 55’inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında büyük bir başarı elde etti. Proje başvuruları, TÜBİTAK tarafından görevli jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve yapılan ön değerlendirme sonucunda 12 alanda toplam 1.219 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. Projelerin 256’sı ise BİLSEM’ler tarafından hazırlandı. Bölge Yarışmaları kapsamında; proje sergisi ve ödül töreni 4-7 Mart tarihleri arasında yüz yüze yapılacak.

MEB tarafından yapılan açıklamada, “TÜBİTAK 2024 Yılı Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda büyük bir başarıya imza atarak 256 proje ile bölge finallerine davet edilen özel yetenekli lise öğrencilerimizi, öğrencilerimizin danışman öğretmenlerini, öğrencilerimizin ailelerini, kurum idarecilerimizi ve süreçte emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz” denildi.

BAKMADAN GEÇME!