Thaili çocuklara İngilizce öğrettiler

Güncelleme Tarihi:

Thaili çocuklara İngilizce öğrettiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 11:02

Özel bir lisenin öğrencileri Tayland’da ihtiyaç sahibi ailelere yardım ettiler. Aynı zamanda öğrenciler Thaili çocuklara İngilizce öğrettiler.

Haberin Devamı

Liseliler Taylandlı öğrencilere destek verdi. Özel SEV Lisesi (SAC) öğrencileri, Tayland’da ihtiyaç sahibi ailelere yardım etti. Teri Benkarmona ve Servet Yaprak rehberliğinde Tayland Udon Thai bölgesinde bir hafta kalarak sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdiler. Öğrenciler, bu bölgede geçirdikleri süreçte, ilk olarak, evi çeşitli nedenlerle yıkılmış bir ailenin evinin yeniden inşası için çalıştılar. Kendilerine verilen çimento, kum ve taşlarla, evin duvar sıvalarının yapılmasına, taşıdıkları duvar taşları ile odalar arası duvarların örülmesine yardımcı oldular. Proje kapsamında öğrenciler, pazardan yaptıkları alışverişte aldıkları malzemeleri yıkadılar, pişirdiler ve pişirilen yemeklerden yaptıkları paketlerle ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ettiler. Ayrıca mantı açıp, pişirerek, Thaili çalışanlar ile Türk mutfağının lezzetini de paylaşmış oldular.

Haberin Devamı

Çiftçiye de yardımcı oldular

Aşırı yağan yağmurlar nedeniyle toprağı zarar görmüş bir çiftçiye de yardım eli uzattılar. Çiftçinin toprağını harmanlayıp, gerekli işlemlerden sonra pataya, mango ve muz gibi meyvelerden dikerek, çiftçinin toprağını yeniden kazanmasına destek oldular. Öğrenciler ayrıca yaşları 8-13 arası bir grup Thaili öğrenciye, İngilizce öğretmek için çeşitli etkinlikler düzenlediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!