TEOG’da iki soru iptal

Güncelleme Tarihi:

TEOG’da iki soru iptal
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 09:18

TEOG sistemi kapsamında birinci dönem yapılan ortak sınavlara ait iki soru mahkeme kararıyla iptal edildi. Bu soruları bütün öğrencilerin doğru cevapladığı kabul edilerek değerlendirme yapılacak.

Haberin Devamı

MEB, birinci dönem TEOG ortak sınavlarına ait iki sorunun mahkeme kararıyla iptal edildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ‘2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu’nda belirtilen takvim doğrultusunda TEOG sürecinin yürütüldüğü belirtilerek şöyle denildi:
“Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP), yasal mevzuat ve buna dayalı yargı kararları dikkate alınarak hesaplanacak. Bu çerçevede 25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılan birinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin Türkçe dersi A Kitapçığı 8’inci soru ile TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A Kitapçığı 4’üncü soru, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecek. YEP sonuçları 29 Haziran’da http://www.e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!