TEOG sonuçları sorgulama (e-okul giriş sistemi)

Güncelleme Tarihi:

TEOG sonuçları sorgulama  (e-okul giriş sistemi)
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 00:53

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin beklediği TEOG sonuçları açıklandı. Bu akşam saat 20.00’de MEB’in sitesinden açıklanan TEOG sonuçları, sınava giren 8. Sınıf öğrencilerini oldukça heyecanlandırdı. Kimileri sevinirken kimilerini üzen sonuçlar, E- Okul sistemine de yansıyacak.

Haberin Devamı

TEOG sonuçları açıklandığı andan itibaren yaklaşık 1,5 milyon öğrenci E – okul ve Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden TEOG sonuçlarını öğrendi. 2 Ocak’ta açıklanması beklenen TEOG sonuçları, Türkçe ve Matematik bölümlerinden ‘Hatalı’ olduğu iddia edilerek dava edilmiş ve karar 2 Ocak’a yetişmediğinden TEOG sonuçlarının açıklanması 9 Ocak’a ertelenmişti.

MEB E-OKUL TEOG SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrenciler, bu gelişme üzerine bir yandan üzülmüş, diğer yandan umutlarını bir sonraki haftaya bırakmıştı. Günler geçtikçe öğrenciler arasında heyecan daha da artarak devam etti. Ve büyük gün geldi, TEOG sonuçlarının açıklanması beklenen 9 Ocak’ta her şey belli oldu. İlk önce MEB Müsteşar’ı Özer’in ‘9 Ocakta TEOG sonuçları saat 21.00’de yayınlanacak” açıklaması, 1,5 milyon öğrenci arasında büyük heyecan oluşturdu.

Haberin Devamı

Küçük bedenler, büyük umutlarıyla bilgisayar başına geçip TEOG sonuçlarını beklemeye koyuldular. Bir yandan bilgisayarlarında MEB’in ekranı açıkken diğer yandan sosyal medyadan MEB’e espriyle karışık sitem dolu tweetler atıldı. Saat 21.00’de açıklanması beklenen TEOG sonuçları, sürprizle bir saat önce açıklandı. Öğrenciler sonuçları öğrendiği anda yeniden sosyal medyaya döndü; kimileri sevinçten havaya uçarcasına tweetler attı, kimileri üzüntüsünü dile getirdi.

1 MİLYON 300 BİN ÖĞRENCİ AYNI ANDA HEYECANLANDI
TEOG sınavına giren 1 milyon 300 bin öğrenci, sınavdan sonra sonuçların açıklandığı gün de aynı anda ter döktü. TEOG sınavları 100 puan üzerinden değerlendirildi. Ortak sınavlarda, 8. Sınıf öğrencilerinin aldığı puanlar, yılsonu başarı puanı hesaplanmasında değerlendirilecek.

SONUÇLAR EVLERE GÖNDERİLMEYECEK
TEOG sonuçları, posta yoluyla gönderilmeyecek. Tüm sonuçlar E- Okul üzerinden; veya MEB’in sitesinden görülebilecek. Kasım ayında yapılan sınavlara giremeyen ve mazeretini daha önceden bildiren öğrencilere aralık ayında yapılan mazeret sınavları kapsamında 67 öğrenciye evde, 3 öğrenciye hastanede ve 6 bin 121 özel eğitim öğrencisine tek kişilik salonlarda sınav uygulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!