TEOG sonuçları açıklandı, sırada ne var?

Güncelleme Tarihi:

TEOG sonuçları açıklandı, sırada ne var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 16:18

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinin sonuçları 11 Ağustos’ta açıklandı. Bilindiği gibi 8’inci sınıfı bitiren öğrenciler 15-29 Haziran tarihleri arasında Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okullardan 25 okul seçerek tercih işlemlerini tamamlamışlardı. Yerleştirme işlemleri öğrencilerin tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre ve YEP üstünlüğü esas alınarak yapıldı.

Haberin Devamı

Öğrenciler herhangi bir tercihine yerleşemediyse açıköğretim liselerine kayıtları otomatik olarak kaydedildi. Bunun yanı sıra ilk veya diğer sıralarda yer verdikleri herhangi bir okula da yerleşmiş olabilirler. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandığı okula kayıtları sistem tarafından otomatik olarak gerçekleşiyor.

Nakillerde izlenmesi gereken yol haritası

Bu tarihten sonra daha üst tercihine uyan farklı bir okula geçmek isteyen öğrenciler üç defa daha yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilirler. Yerleştirmeye esas nakil başvuru tarihleri 15-19 Ağustos, 22-26 Ağustos ve 29 Ağustos- 2 Eylül olarak belirlendi. Tüm yerleştirme dönemlerinde hiçbir tercihine yerleşemeyip açık liseye düşen öğrenciler 5-8 Eylül tarihlerinde il/ilçe nakil komisyonlarına başvurabilir.

Haberin Devamı

Her başvuru döneminde üç tercih yapmanız gerekiyor

İlk oluşturduğumuz 25 okuldan oluşan tercih listesi sadece ilk yerleştirme döneminde kullanılır. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde yeniden tercih yapmanız durumunda ilk yerleştirildiğiniz okulda kayıtlı olmaya devam edersiniz. Her dönemde nakil başvurusunda bulunacağınız en çok üç okul seçip mezun olduğunuz okul aracılığıyla yeniden başvuru yapmanız gerekiyor.

Nakil başvurularında tercihler değişebilir

Seçeceğiniz okulların ilk yaptığınız tercih listesinde olup olmaması önemli değil. İlk yerleştirme döneminde birinci tercihinizi kazanmış bile olsanız yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Tercihte bulunmak için seçeceğiniz okulun açık kontenjanı olup olmadığına bakmadan, o okullardan da farklı okullara gidecek öğrenciler olacağından kontenjan boşluğu ortaya çıkabilir. Bu da çok istediğiniz okulun kapısını size açabilir. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde okul değişikliği için puan denkliğine bakılmıyor. Ancak 31 Ağustos’tan sonra yapılacak nakil işlemlerinde puan denkliği şartı aranacak.

Kayıtlı olduğunuz okulda kayıt iptal olmaz

Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunduğunuzda kayıtlı olduğunuz okuldaki kayıt işleminiz iptal olmaz. Yaptığınız tercihlerden herhangi birine yerleşmemeniz durumunda ilk yerleştiğiniz okulda kayıtlı olmaya devam edersiniz. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde de yerleştirme işlemleri, tercihler doğrultusunda YEP üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacak. Tercih döneminde “özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım” butonunu işaretleyen öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde nakil hakkında faydalanabilirler. Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmelere Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘http:/e-okul.meb.gov.tr’ adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!