Okullara 3.1 milyar lira

Güncelleme Tarihi:

Okullara 3.1 milyar lira
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 07:00

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan laboratuvar ihtiyaçlarına kadar tüm okullarımızda kullanılmak üzere sadece 2022-2023 eğitim öğretim hazırlığı için 3.1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’nın Sincan ilçesinde yapımı tamamlanan Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin açılış törenine katıldı. Bakan Özer, Bakanlık olarak öğrencilerin çok iyi ortamlarda eğitim görmeleriyle ilgili seferberlik başlattıklarını kaydetti.

Bakan Özer, derslik sayısının 300 binlerden 850 bine, öğrenci sayısının yaklaşık 19 milyona ve öğretmen sayısının da 1.2 milyona ulaştığını hatırlattı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirten Özer, “Bu sene ilk kez yardımcı kaynakları Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi masalarda hazır hale getirdik. Bunun için 130 milyon yardımcı kaynağı arkadaşlarımız hazırladılar ve tüm illere, okullarımıza gönderdiler. Bugün itibarıyla ders kitabı ve yardımcı kaynağı gitmeyen okul Türkiye’de kalmadı.

Haberin Devamı

KENDİLERİ KARŞILASINLAR

2022-2023 hazırlıklarıyla ilgili rakamlara baktım. Temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan donatım, laboratuvar ihtiyaçlarına kadar kullanılmak üzere sadece eğitim öğretim hazırlığı için 3.1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik. Biz istiyoruz ki okullarımız kendi ihtiyaçlarını kendileri gidersinler, velilerimiz ve okul aile birlikleriyle hiçbir diyaloğa girmeden tüm ihtiyaçlarını karşılayabilsinler. Çünkü bunu karşılayabilecek bütçemiz var. Genelde ekim ayında temizlik elemanlarıyla ilgili destek sağlanırdı, geç olurdu. İlk kez 5 Eylül itibarıyla Türkiye’de tüm okullarda 60 bin temizlik çalışanımız göreve başlayacak ve tüm okul ihtiyaçları giderilmiş olacak.”

1500 KÖY YAŞAM MERKEZİ

KÖY Yaşam Merkezleri Projesi’ne de değinen Özer, “2022-2023 eğitim öğretim yılı başladığı zaman 1500 köy okulumuzu hizmete almış olacağız. Bu okullar özellikle gıda, tarım, hayvancılığın enerji kadar stratejik bir sektör olma potansiyelinin olduğu bir ortamda sadece çocuklar için değil aynı zamanda vatandaşlarımızın halk eğitimi merkezleri üzerinden gelişimlerini tamamlayacakları bir merkez” dedi.

ÖĞRETMENLERE ÖRNEK SORULAR HAZIRLANDI

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na girecek öğretmenler için örnek sorular yayınladı. MEB, 19 Kasım’da yapılacak sınavda öğretmenlerin sorumlu olduğu eğitim modüllerine göre hazırlanan örnek soruları, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için ayrı ayrı paylaştı. Uzman öğretmen unvanı için 9 eğitim modülü, başöğretmen unvanı için 12 eğitim modülünden örnek sorular hazırlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!