Okulda ilk 'karın ağrısı'

Güncelleme Tarihi:

Okulda ilk karın ağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2022 07:00

12 Eylül’de açılacak 2022-2023 eğitim öğretim yılı öncesinde okulla ilk kez tanışacak minikler için düzenlenen uyum haftası dün başladı. İlk kez okul sıralarıyla tanışan çocukların çoğu mutluydu. Ancak bazıları annelerini bırakmak istemedi, bazıları da heyecandan ve stresten psikolojik karın ağrısı çekti.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitim ve ilkokula başlayacak öğrenciler ile velileri için başlattığı “uyum eğitim programı” uygulamaya koyuldu. Öğrencilik hayatlarının ilk gününü yaşayan çocuklar, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanıştı. Uyum eğitimi programı, okul öncesi ve birinci sınıflar için hafta boyunca devam edecek. 5’inci ve 9’uncu sınıflar için ise12 Eylül’de başlayıp 16 Eylül’e kadar sürecek.

Okulda ilk karın ağrısı

VELİLERE DE eğitim
Dün Türkiye genelinde 2.5 milyon, İstanbul’da ise 410 bin 796 çocuk okulla tanıştı. MEB’in uyum eğitim programı kapsamında çocuklar okullarını gezip sınıflarını tanırken velilere de okula uyum eğitimleri verildi. Velilere, ‘çocukların okulun ilk günlerinde yaşayabileceği sorunlar, istek ve tepkilerine karşı yapılması gerekenler ve okul dışında evde devam etmesi gereken doğru davranış modelleri’ gibi kapsamlı ve eğitici sunumlar yapıldı.

Haberin Devamı

Okulda ilk karın ağrısı

AYRILIK GÖZYAŞLARI
3 yaşındaki Efe Bulut Durmuş, okulun kapısından girmemekte bir hayli ısrar etti. Ancak öğretmenlerin çabasıyla, kısa sürede okuluna alıştı. Annesinden ayrılmak istemeyen İbrahim Kaan Çalıkoğlu da gözyaşlarına boğuldu.

Okulda ilk karın ağrısı

PEYNİR KARŞILADI

Öğrencileri karşılayanlardan biri de okulun sevimli köpeği ‘Peynir’ oldu.

Okulda ilk karın ağrısı

HEYECAN FIRTINASI
Meyra ve kardeşi Zümra, ilk gün heyecanından mustaripti. Minik kızlar, “Bu kadar heyecanlanacağımızı düşünmemiştik, bir anda karnımız ağrımaya başladı” dedi.

ISINMA TURLARI

Zeytinburnu’ndaki Şehit İbrahim Yılmaz Anaokulu ile Şehit Ömer Cankatar İlkokulu’nda çocukların ilk gün heyecanına biz de eşlik ettik. Her iki okulda da öğretmenler öğrencileri kapıda karşıladı. Minikler okula atlı karınca, boyama, kum oyunu ve palyaço gösterileriyle ısındırılmaya çalışıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!