Okul TIR'ları yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Okul TIRları yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 07:00

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında bin 400 anaokulu ve 10 bin ana sınıfı için hazırlanan eğitim materyali ve donatım malzemelerini taşıyan TIR’ları uğurladı.

Haberin Devamı

Ankara Elmadağ Hasanoğlan Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Bakan Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarına çok hızlı bir şekilde başladıklarını ve bu süreçte bazı ilklerin yaşandığını belirterek, özetle şöyle dedi: “İlk kez okulların temizlikten kırtasiye malzemesine, onarımından atölye donatımına kadar ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bütçe, ilgili genel müdürlüklerimize gönderildi. Bu, Milli Eğitim tarihimizde yıllardan beri özlenen, konuşulan ama bir türlü uygulamaya sokulamayan bir adımdı.

136 MİLYON KAYNAK KİTAP

İkinci önemli adım, bu yıl yardımcı kaynak kitaplar da ücretsiz verildi. Şu an itibarıyla 136 milyon kaynak kitabı öğrencilerimize ulaştırdık. 12 Eylül tarihinde yeni eğitim öğretim yılı başladığı zaman çocuklarımızın masalarında sadece ders kitapları olmayacak, yardımcı kaynakların tamamı da basılı ve ücretsiz bir şekilde ulaşmış olacak.” ◊ Eğitim Servisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!