Öğrenim desteği e-klavuzu yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenim desteği e-klavuzu yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 12:51

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin iki ilçesindeki özel okullarda öğrenim gören öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteğine başvuracaklar için bir e-Kılavuz yayınladı.

Haberin Devamı

Kılavuzda; eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademeleri, destek verilecek öğrenci sayısı, destek miktarı, okulların başvuruları, öğrencilerin okul tercihlerine ilişkin hususlar, değerlendirme ölçütleri ile velilerin ve okulların yapacağı iş ve işlemlere yer verildi.

40 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ
Öğrencilerin destekten faydalanabilmesi için, eğitim ve öğretim desteği verilecek Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin iki ilçesindeki özel okullara kayıtlı olması ya da destek kapsamında bu okullara nakil talebinde bulunarak kaydolması gerekecek. Uygulama ile okul öncesi kurumlarda öğrenim gören 4 bin öğrenciye 12 bin 800, ilkokullarda öğrenim gören 10 bin öğrenciye 15 bin 400, ortaokullarda öğrenim gören 10 bin öğrenciye 18 bin ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 16 bin öğrenciye 18 bin TL olmak üzere toplam 40 bin öğrenciye eğitim öğretim desteği verilecek.

Haberin Devamı

FAYDALANMAK İSTEYENLER BAŞVURACAK
Eğitim öğretim desteğine müracaat etmek isteyen özel okullar ve destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, 4-29 Aralık 2023 tarihlerinde sistem üzerinden işlemlerini gerçekleştirerek müracaatlarını yapacaklar. Destek kapsamında yerleştirme sonuçları 15 Ocak 20204 tarihinde ilan edilecek. Özel okullara nakil ve kayıt işlemleri 5-9 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak, 16 Şubat 2024 tarihinde yapılacak olan ek yerleştirmeyle süreç tamamlanacak.

e-Kılavuz için tıklayınız.

BAKMADAN GEÇME!