Öğrenci ve velilerden dershane referandumu

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci ve velilerden dershane referandumu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 16:45

Sinop’ta faaliyet gösteren 4 dershanenin yönetimi, öğrencilerden ve velilerden gelen istek üzerine, bu kurumların kapatılıp kapatılmaması için kendi bünyesinde referandum düzenledi. Dershaneye devam eden gençlerin katıldığı referandumda, öğrencilerin büyük çoğunluğu dershanelerin kapatılmaması yönünde oy kullandı.

Haberin Devamı

Oy kullanan 11’inci sınıf öğrencilerinden Emine Hasan, seneye sınava gireceğini, özel ders almak da yasak olunca mağdur durumda olacaklarını söyledi. Dershanelerin kapatılmamasını isteyen Hasan, şöyle konuştu:

"Dershanelerin kapatılmasını çok yanlış buluyoruz, bu kurumlar başarımızda çok büyük bir etkisi var. Dershaneler özel okula dönüştürüldüğü zaman indirim sınavlarda ortadan kalkmış olacak, çok mağdur durumda olacağız."

Sinop Fen Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Reyhannur Kurtoğlu da şöyle dedi:
"Ben dershaneye indirim alarak gittim, benim ailem zorlanacaktı, ben ve kardeşim peş peşe okuyoruz. İndirim alamasaydım okuyamayacaktım, özel bir okula gitme durumum da yok. Dershanelerin kapatılmamasını istiyorum, bizlere fırsat eşitliği sağlıyorlar."

Haberin Devamı

Referanduma gidilmeli

Oy kullanan öğrenci velisi Şerife Dinç ise otobüsün rengini seçen ve gemilerin şeklini seçen halkın, çocukların geleceği için böyle bir referanduma gitmesi için ön ayak olmak istediklerini söyledi. Dinç, şunları dile getirdi:
“Biz hakkımızı, her şeyde olduğu gibi sandıkta aranmasından yanayız. Bunu birlikte sandıkta arayacağız, herkesin bize bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz. Biz ilk olarak Sinop’ta başlattık, umarım diğer iller de bunun devamını getirir.”

Sinop Fem Dershanesi Müdürü Mustafa Kaymak da referandum yapma teklifinin öğrencilerden ve velilerden geldiğini belirtti. Sinop'un, pilot uygulamaların yapıldığı bir il olduğunu anlatan Kaymak, şunları söyledi:
“Biz de pilot bir uygulama olarak dershane kapatma meselesi ile ilgili referandum yapmayı planladık, sadece öğrencilerimize ve velilerimize bunu yapabiliyoruz, bunun bütün Türkiye’ye örnek teşkil ederek uygulanmasını istiyoruz, bu referandum sandığını salı günü tüm dershanelerin ortak basın toplantısında basın mensuplarının önünde açarak, sonucu görmüş olacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!