Mesleki eğitimde 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedildi

Güncelleme Tarihi:

Mesleki eğitimde 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2024 13:41

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin staj yaptığı ya da mesleki beceri kazandığı 94 bin 301 işletmeye yönelik denetimlerde, iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uygun olmayanlarla yaptığı sözleşmeleri iptal etti. Buna göre 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedildi. Bu işletmelere, gerekli koşullar sağlanana kadar öğrenci gönderilmeyecek. Diğer yandan 425 bin 821 öğrenci ile 38 bin 697 personel, öğretmen ve yöneticiye iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin eğitim verildi.

Haberin Devamı

MEB’den yapılan açıklamaya göre; Bakan Yusuf Tekin imzasıyla 2 Şubat’ta yayımlanan “Mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği” konulu genelge kapsamında, mesleki eğitimdeki öğrencilerin beceri eğitimleri aldığı işletmelere yönelik denetimlerin artırılması ve eğitimlerin yoğunlaştırılmasına ilişkin yeni kararlar yürürlüğe girdi. Aynı mevzuat gereği, mesleki eğitimde “iş sağlığı ve güvenliği” açısından şartları uygun olmayanlarla sözleşmelerin feshedilmesi, bu iş yerlerine öğrenci gönderilmemesi, denetimlere meslek birlikleri ile eğitim müfettişlerinin de katılması istendi. Bakanlık, bu kapsamda işletmelerde öğrencilerin staj yaptığı ve mesleki eğitim aldığı atölyelerle laboratuvarları iş sağlığı ve güvenliği bakımından yakın takibe aldı.

EĞİTİMLER YENİ İŞLETMELERDE SÜRECEK
Bakanlığın 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge çerçevesinde, il istihdam ve mesleki eğitim kurulları toplandı. Bakanlık ile paylaşılan raporlara göre, 94 bin 301 işletmeye yönelik meslek birlikleriyle denetimler yürütüldü. Çalışma sonucunda bugüne kadar bu işletmelerden iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uygun olmayan 8 bin 406’sının sözleşmesi feshedildi. Sözleşmesi feshedilen iş yerlerindeki öğrenciler, yeni işletmelerde eğitimlerine devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!