MEB’den ‘Cumhuriyete Doğru’ tiyatrosu

Güncelleme Tarihi:

MEB’den ‘Cumhuriyete Doğru’ tiyatrosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2023 14:55

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyununun Ankara'daki gala gösterimi 25 Kasım’da yapıldı.

Haberin Devamı

42366463Millî Mücadele'yi anlatan "Cumhuriyete Doğru" adlı tiyatro oyunu, 70 kişilik dev kadrosu ile Ankara MEB Şûra Sahnesi'nde perdelerini açtı.

İzleyicilerin ayakta alkışladığı oyunun ardından sahneye çıkan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tüm ekibe tebriklerini ileterek oyunculara hediye ve çiçek takdim etti. 

ATATÜRK’ÜN CUMHURİYETİ İLANI ANLATILIYOR
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletinin güçlü desteğiyle Millî Mücadele'yi başlatarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu anlatan tiyatro eserini, Bora Severcan yazdı ve yönetti. Orijinal Müzikleri Selim Atkan besteledi. Proje danışmanlığını ise Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş yaptı. Başrollerini Serdar Yeğin, Gülen Karman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Levent Özdilek, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan'ın paylaştığı oyun, Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kahramanlık hikâyesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Oyun, bir öğretmenin 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye cumhuriyetin nasıl ilan edildiğini anlatması ile başlıyor. Böylece Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisini kurması ile devam eden süreçte; Millî Mücadele kahramanlarının, Türk milletiyle tek yumruk hâlinde, kanlarının son damlasına kadar savaşarak Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti nasıl ilan ettiğini konu ediliyor.

SIRADA SAMSUN VAR

Oyunun diğer illerde gösterim takvimi şöyle:
29 Kasım, Samsun, 19.00
1 Aralık, Ordu, 19.00
3 Aralık, Trabzon, 19.00
4 Aralık, Erzurum, 19.00
5 Aralık, Sivas, 19.00
6 Aralık, Tokat, 19.00
11 Aralık, İzmir, 15.00 ve 19.00
18 Aralık, İstanbul, 15.00 ve 19.00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!