MEB’den, çocuklar için ‘Online İnovasyon Yarışması’

Güncelleme Tarihi:

MEB’den, çocuklar için ‘Online İnovasyon Yarışması’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2020 12:08

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yaptığı ‘Online İnovasyon Yarışması’na, Türkiye'nin çeşitli illerinden 5’inci sınıf öğrencileri katıldı. Geçen yıl 139 okulda pilot uygulamayla başlatılan Bilişimle Üretim Projesi çerçevesindeki yarışmada, öğrenciler bir tasarım problemine 3 boyutlu çizimle çözüm getirdi. İlk kez düzenlenen yarışmanın ödül töreni de online olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla yapıldı.

Haberin Devamı

MEB’in düzenlediği Online İnovasyon Yarışması ile 2018-2019 eğitim öğretim yılı 2’nci döneminden bu yana yürüttüğü Bilişimle Üretim Pilot Projesi ile Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, projenin yürütüldüğü okullardan katılan 28 takımla ‘Online İnovasyon Yarışması’ yapıldı. MEB'in ilk kez online ortamda yaptığı yarışmaya, çeşitli illerdeki ortaokul 5’inci sınıf öğrencileri katıldı. Prof. Dr. Selçuk Özdemir'in katkılarıyla olan etkinlikte öğrenciler, bir tasarım problemine Tinkercad üzerinden 3 boyutlu çizimle çözüm getirdi. Yarışma sırasında öğrencilerden disiplinlerarası çalışma, işbirliği, problem çözme ve dijital becerisini kullanmaları beklendi. Online ortamda 4 saat süren yarışmanın ödül töreni de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla online oldu. Tüm öğrencilerin ödüllendirildiği yarışmada, birinci olan takımın her üyesine 750 liralık kültür sanat ürünleri alabilecekleri hediye çeki verildi.

Haberin Devamı

BİLİŞİMLE ÜRETİM PİLOT PROJESİ
Kodlama, akıllı cihaz tasarımı ve 3 boyutlu çizimler yapmak üzere yürütülen proje, kamu özel sektör iş birliğiyle 112 ortaokul ve 27 ilkokul olmak üzere 139 okulda devam ediyor. ‘Bilişimle Üretim’ pilot uygulaması, 2023 Eğitim Vizyonu'nda belirtilen "Öğrencilerle birlikte, kendilerine bilişimle üretim becerileri kazandırmaya yönelik kodlama ve 3D tasarım etkinlikleri yapılma" hedefi doğrultusunda hayata geçiriliyor. Bakanlığın okullara 3D yazıcı, akıllı cihaz tasarım kiti vererek desteklediği projeyi, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yürütüyor.

BAKMADAN GEÇME!