Mazeret sınavlarının ilk gün oturumu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Mazeret sınavlarının ilk gün oturumu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 12:05

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), 8'inci sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında ikinci dönem mazeret sınavlarının ilk gün oturumu tamamlandı.

Haberin Devamı

Merkezi ortak sınavların ikinci dönem sınavları 26-27 Nisan'da gerçekleştirilmişti. Merkezi ortak sınavlarına mazeretlerinden dolayı giremeyen öğrenciler, bugün saat 08.30'dan itibaren sınav salonlarına alındı.     

İlk gün oturumuna Türkçe sınavıyla saat 09.00'da başlayan öğrenciler, 10.10'da matematik, 11.20'de din kültürü ve ahlak bilgisi sınavına girdi. Sınavlar saat 12.00'de tamamlandı.     

Her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu. Sınav süresi 40 dakika, sınav arası ise 30 dakika oldu. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı, doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

Beşiktaş'taki Fındıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sınava giren 8. sınıf öğrencisi Taha Küçük, parmağı kırıldığı için mazeret sınavına girmek zorunda kaldığını söyledi.     

Haberin Devamı

Küçük, "Sınava çalıştım, tabii diğer arkadaşlara göre çalışmaya daha fazla zamanımız oldu. Hedefim iyi bir Anadolu lisesine gitmek, inşallah giderim" diye konuştu.     

Okul bahçesinde bekleyen velilerden Nesibe Şirin de heyecanlı olduğunu belirterek, çocuğunun merkezi sınavı kaçırmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.     

Şirin, "Çocuğumun ilk sınavdan iki gün önce parmağı kırıldı. Keşke bir ay önceki sınava girebilseydi ama inşallah başarılı olur. Ben de şu an heyecanla bekliyorum. Çocuğumun daha iyi bir liseye gitmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.      

İkinci dönem mazeret sınavları, 21 Mayıs'ta yapılacak fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersleri sınavlarıyla tamamlanacak.     

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!