Mazeret sınavına terör engeli

Güncelleme Tarihi:

Mazeret sınavına terör engeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 22:37

Ortaokul 8’inci sınıflara, liselere giriş için uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında birinci dönem ortak sınavları 25-26 Kasım’da yapılmıştı.

Haberin Devamı

Kasım ayındaki oturumlara giremeyen öğrencilerin mazeret sınavlarıysa dün başladı. Bugün de devam edecek oturumlara Türkiye genelinde 5 bin 163 öğrencinin katılması bekleniyor. Mardin ve Diyarbakır’ın bazı ilçelerinde terör olayları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasakları TEOG mazeret sınavlarını da etkiledi. Bazı ilçelerde öğrenciler yasağın olmadığı mahallelere taşındı bazılarında ise veliler çocuklarını sınava göndermeyeceklerini bildirdi.

Bölgede durum şöyle:

Diyarbakır’ın Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde sınava girecek öğrencilerin Yenişehir’e taşındığını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Bakanlığın gönderdiği listede 4 ilçeden mazeret bildiren 100 öğrenci vardı. Bakanlığın talimatıyla talep üzerine dilekçelerle 50 öğrenci aldık. Bu öğrencilerden 20’si Sur ilçesinden sınava girdi. Bakanlığın gönderdiği 100 kişilik listede kaç öğrencinin Sur ilçesinden olduğu ise belli değil” dedi.

Haberin Devamı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde de 11 Aralık saat 18.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’den alınan bilgiye göre, ilçede mazeret sınavına girmesi gereken dört öğrenci sınavlara katılmadı. Sınav için gerekli koşulların sağlandığını belirten Mardin Dargeçit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Güvenlik gerekçesiyle veliler çocuklarını göndermediler. Yasak bittiğinde gerekli evrak hazırlanıp Bakanlık’la irtibata geçilecek. Öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde bir düzenleme yapılır” dedi.

Mardin’in Derik ilçesinde de 26 Kasım’da gerçekleşen TEOG ikinci gün sınavlarına sokağa çıkma yasağı ilan edildiği için öğrenciler katılamamıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede ilk gün oturumlarına 3 öğrenci katılacaktı. Sürekli devamsız olduğu belirtilen bu öğrenciler mazeret sınavlarına da katılmadır. 26 Kasım’daki ikinci gün TEOG oturumlarına katılmayan 1291 öğrencinin ise bugünkü sınava katılması bekleniyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 25-26 Kasım tarihlerinde sınav gerçekleştirilememiş, 2 bin 554 öğrenci sınava girememişti. Milli Eğitim Bakanlığı daha önceki açıklamasında “Güvenlik uygulamaları ve sokağa çıkma yasağı sınavdan sonra da devam ettiğinden, 12 ve 13 Aralık tarihlerinde mazeret sınavı yapılmayacak. Müfredat çerçevesinde telafi eğitimi yapıldıktan sonra, Bakanlığımız tarafından belirlenecek tarihlerde mazeret sınavı yapılacak” demişti.

Haberin Devamı

Dün Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına katılan öğrenciler bugün de fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil oturumlarına girecek. Her bir oturum 40 dakika sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!