Matematik ve atletizm yarışmada buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Matematik ve atletizm yarışmada buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2019 15:55

MEB’e bağlı tüm eğitim kurumlarından katılım sağlanılabilecek, matematik ve atletizmin buluştuğu ‘Mathletic 2019’un başvuruları başladı. Yarışma, öğrencilerin beden matematikleri hakkında farkındalık oluşturmak için düzenleniyor.

Haberin Devamı

Mektebim Okulları tarafından düzenlenen yarışmaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu ortaklık ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki ilkokul üçüncü sınıftan lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerin katılabileceği ‘Mathletic 2019’da katılımcıların; matematik yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve beden matematiğinde farkındalık kazanması hedefleniyor. İki etaptan oluşan yarışmanın birinci etabında teorik yazılı ve test yapılırken, ikinci etabında bedensel yetenekler ölçülecek.

5 BİN ÖĞRENCİ KATILMIŞTI
Geçen yıl Türkiye genelinden beş bin öğrencinin katıldığı yarışmanın, bu yılki birinci etabı; (Teorik Sınav) 13 Nisan’da Mektebim yerleşkelerinde, finaliyse; (Beden Matematiği Farkındalık Etabı) 4 Mayıs’ta Türkiye Atletizm Federasyonu İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yarışmanın başvuruları internet üzerinden ve bireysel olarak yapılabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!