Liseliler dikkat! Seçmeli dersler için son gün

Güncelleme Tarihi:

Liseliler dikkat Seçmeli dersler için son gün
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 14:45

Lise öğrencilerinin gelecek eğitim öğretim yılı için seçmeli ders tercihleri bugün (9 Şubat Cuma) sona eriyor. Öğrenciler okul yönetimleri tarafından belirlenen 10 ders arasından tercihlerini yapabilecek. Okul yönetimleri, süresi içinde ders seçmeyen öğrenciler adına bu tercihi yapma hakkına sahip.

Haberin Devamı

Lise öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan seçmeli ders seçimi süresi bugün (9 Şubat Cuma) sona eriyor. Öğrencilerin, gelecek eğitim öğretim yılında almak istedikleri seçmeli dersleri bu süre içinde belirleyerek okul müdürlüklerine teslim etmesi gerekiyor.  Süresi içinde tercih yapmayanların ders seçimleri okul yönetimlerince yapılacak. Tercih yapacak öğrenciler, okul müdürlüklerinin belirlediği 10 ders arasından liste oluşturabilecek.

Mesleki ve teknik liselerde eğitim alanlar, haftalık ders çizelgelerinde yer alan seçmeli derslerin haftalık ders sayısı kadar seçmeli dersler tablosundan tercih yapabileceği gibi eğitim alınan alan/dal veya diğer alan ve dallara ait derslerden de seçim yapabilecekler.

2018-2019 eğitim öğretim yılında 9’uncu sınıfa yeni başlayacak öğrenciler için bu işlemler eğitim yılının ilk haftası tamamlanacak.

Haberin Devamı

Bir dersin okul tarafından açılabilmesi için en az 10 öğrencinin tercih etmesi gerekiyor. Açılan derslerin öğrenci sayısında yıl içinde azalma olsa da ders yılı sonuna kadar eğitimine devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!