Lise öğrencileri ‘girişimcilik’ arenasında

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencileri ‘girişimcilik’ arenasında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 11:15

Fikri olan ve bunu hayata geçirmek isteyen liseli gençler, girişimciliğe adım attı. 10’uncu sınıf öğrencilerinin kurduğu Jr Startup, hayallerini hayata geçirmek isteyen girşimci gençlere destek olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Fikri olan ve bunu hayata geçirmek isteyen liseli gençler, girişimciliğe adım attı. Açı Lisesi 10’uncu sınıf öğrencilerinin kurduğu Jr Startup, hayallerini hayata geçirmek isteyen girişimci gençlere destek olmayı hedefliyor. Jr Startup kurucuları Yavuzcan Yavuz, Serim Abut, Kuzey Elal ve Affan Belgü, liseli gençlere girişimcilik yolunda kolaylık sağlamayı amaçladıklarını belirterek, şunları söylüyor:
“Araştıran, sorgulayan, analitik düşünen, hayal eden gençlerin toplumsal gelişime ve ülkemizin bir adım daha ileriye gitmesine katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında okullarına devam eden yaşıtlarımızla birlikte sahip olduğumuz yaratıcı potansiyelin ve taşıdığımız girişimcilik ruhunun ortaya çıkabilmesi, fikirlerimizin hayat bulabilmesi adına bir adım atarak 13 kişiden oluşan Jr Startup ekibini kurduk. Ekip şimdiden Borusan Otomotiv, Akıllı Lojistik, Saran Holding, Etur, Pastel Kozmetik, Pelit ve Coca Cola gibi markaları sponsorlar arasına kattı. Jr Startup ekibi, girişimcilerini bulmak için okullara gidiyor ve konferanslar veriyor.”

Haberin Devamı

3 MAYIS’A KADAR BAŞVURU

Herhangi bir konuda parlak bir fikri olduğunu düşünenler ekibin htpp://jrstartup.org// adresindeki internet sitesine 3 Mayıs’a kadar başvurabiliyor. Bu tarihten sonra danışmanlar, başvurular arasından en iyi 10 projeyi ön elemeden geçirerek yaratıcılığa ve gerçekçiliğe göre seçecekler. Seçilen projelerin sahipleri ürün geliştirmecilerle görüştürülerek ikinci aşama için hazırlanacaklar. Bir sonraki aşamaya 13 Mayıs’ta Açı Lisesi’nin Bahçeköy Kampüsünde verilecek bir konferans ile geçilecek. Bu konferansta proje sahiplerinin yapacakları sunumun ardından jüri en iyi üç projeyi belirleyecek. Birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 2 bin 500 olmak üzere para ödülü verilecek. Proje danışmanları arasında StartersHub Kurucusu Ersin Pamuksüzer, Telekurye Dağıtım Şirketi Kurucusu Hayri Dayı, İş adamı Hulusi Belgü, 140 journos Genel Yayın Yönetmeni Can Pürüzsüz, Bitti Gitti Kurucusu Kerem Güneş, Groop Kurucusu Ortağı Mehmet Uygun ile perakende sektöründe yıllardır konferans düzenleyen Suat Soysal bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!