LGS kılavuzu yayımlandı... Tercihler 1-12 Temmuz'da

Güncelleme Tarihi:

LGS kılavuzu yayımlandı... Tercihler 1-12 Temmuzda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2019 11:03

1 milyonu aşkın öğrencinin liseli olmak için kullanacağı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu açıklandı. Adrese dayalı yerleştirmeyle liseli olacak öğrencilerin yanı sıra LGS'ye katılan öğrenciler de bu kılavuzu kullanarak 1-12 Temmuz'de tercih yapabilecek. Sonuçlar ise 22 Temmuz'da açıklaklanacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nu açıkladı. Kılavuzda adrese dayalı yerleştirmenin yanı sıra Liselere Geçiş Sınavı’yla (LGS) öğrenci alacak 1531 okuldaki yaklaşık 139 bin kontenjana nasıl yerleştirme yapılacağı da anlatılıyor. Adaylar, kılavuza bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek.

1-12 TEMMUZ'DA TERCİHLER ALINACAK
LGS yerleştirme kılavuzuna göre öğrenciler tercihlerini 1-12 Temmuz'da yapacak, sonuçlar ise 22 Temmuz'da açıklanacak. Öğrenci ve veliler tercih işlemlerini bireysel olarak e-Okul üzerinden yapabilecek. Ayrıca istenilirse mezun olunan okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden başvuru alınabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.
ÖZEL OKULLARA KAYITLAR 27 HAZİRAN-12 TEMMUZ
LGS ile öğrenci alacak özel okullar da bulunuyor. Özel liseler için okul kayıtları 27 Haziran-12 Temmuz olarak belirlendi. Özel okula kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı kapatılacak. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek. 

Haberin Devamı

ÖNCE YEREL YERLEŞTİRME EKRANI AÇILACAK
Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacak. Yerel yerleştirmede ilk üç okulu ‘Kayıt Alanı’ndan seçme zorunluluğu var.

Öğrenciler, bu ekrandan en fazla beş okul tercihinde bulunabilecek. Aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla üç okul seçilebilecek.

EN FAZLA SINAVLA ALAN 5 OKUL TERCİH EDİLEBİLECEK
Yerel Yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, isterlerse sınavla öğrenci alan okullar için açılacak ‘Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş okul seçebilecek. İsteyenler, Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla beş okul seçerek, böylece toplamda 15 okul tercihinde bulunmuş olacak.

Öğrencilerin, Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunlu.

Haberin Devamı

NAKİLLER İKİ DÖNEMDE OLACAK
Yerleştirmeye esas nakiller iki dönemde yapılabilecek. Her tercih döneminde en fazla üç tercih olacak. Boş kontenjanlar 22 Temmuz’da ilan edilecek. Adrese dayalı öğrenci alan okullara ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanı’ndan okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu yok. Ancak tercihlerine giremeyenler, ilk ikisini Kayıt Alanı’ndan seçmek şartıyla en fazla üç okul tercihinde bulunabilecek. Aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla iki tane yer alabilecek.

29 Temmuz-2 Ağustos’ta ilk nakil tercih başvuruları alınacak. Sonuçları, 5 Ağustos’ta açıklanacak. 5-8 Ağustos’ta ikinci nakil dönemi uygulanacak. Sonuçları ise, 10 Ağustos’ta duyurulacak.

Haberin Devamı

19-23 Ağustos arasında ise, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları alınacak.

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!