Kuyu köpek öğrencilere ilham oldu

Güncelleme Tarihi:

Kuyu köpek öğrencilere ilham oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 17:50

Düştüğü kuyudan 10 gün sonra kurtarılan Kuyu köpek öğrencilere ilham oldu. Lise öğrencileri acil durumlarda sokak hayvanlarını uzman veteriner hekimlere ulaştırabilmek için mobil uygulama geliştirdi.

Haberin Devamı

Lise öğrencileri acil durumlarda sokak hayvanlarını uzman veteriner hekimlere ulaştırabilmek için mobil uygulama geliştirdi. Öğrenciler, düştüğü kuyudan 10 gün sonra kurtarılan Kuyu köpeğin kendilerine projenin bir sonraki aşaması için ilham olduğunu söylüyor. Çevre Koleji lise öğrencilerinin geliştirdiği mobil aplikasyon, yardıma muhtaç, yaralı sokak hayvanları için hayat kurtarıcı olacak şekilde hazırlandı. Uygulama sayesinde yaralı sokak hayvanlarına acil olarak müdahale edilmesi gereken durumlarda mobil telefon kullanıcısı, bulunduğu konumu belirleyerek 5 kilometre yakınındaki veterinerlere ulaşabilecek. Uygulama Android işletim sistemine sahip telefonlarda özel bir ‘QR’ kod ile telefona yüklendikten sonra, seçilen en yakın veteriner kliniğin yol tarifini vererek kişinin veteriner hekime en kısa yoldan ulaşmasını sağlıyor. Çevre Lisesi’nden Mustafa Cem Büyükalpelli, Ece Sevenay, Kaan Su, Özen Akkoyun, Batuhan Akgüneş, Mert Sezer, Alp Özakın, Mert Efe Şaşar’ın geliştirdiği mobil aplikasyon ‘Play Store’dan indirilerek ücretsiz olarak kullanıma açık olacak.

Haberin Devamı

KUYU KÖPEK BİZE İLHAM OLDU

Projeyi anlatan öğrenciler, sokakta yaralı birçok hayvanın çaresiz bir şekilde yardıma muhtaç kaldığını ve insanların da nasıl yardım edeceği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıkları için acil durumlarda rehber olacak bir uygulama geliştirdiklerini ifade ettiler. Öğrencilerden Mustafa Cem Büyükalpelli, “10 gün boyunca kurtarılmayı bekleyen Kuyu köpek bize ilham oldu. Biz de geliştirdiğimiz mobil aplikasyonu İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin verdiği hayvan ambulansı hizmetine entegre ederek projemizi bir adım ileriye taşımayı hedefliyoruz. Bu sayede akıllı telefonlar ile hayvan ambulansına en hızlı şekilde ulaşarak ambulansın gelmesini sağlayacağız” dedi. Proje sorumlusu bilişim teknolojileri öğretmeni Ahmet Yağmur Tanrıöver ise öğrencilerin geliştirmiş olduğu projeyi şöyle değerlendirdi:

“Şehirleşme hızı hayvanların doğal yaşam ortamlarını olumsuz etkiliyor. Öğrencilerimiz, olası kazaların yaşanma sıklığının yüksek olması ve hayvanların da bir yaşam hakkı olduğu noktasından hareket ettiler. Ayrıca gençlerin hayvan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesi gelecek açısından ciddi bir yatırımdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!