KPSS Alan Bilgisi’nde iki oturum geride kaldı

Güncelleme Tarihi:

KPSS Alan Bilgisi’nde iki oturum geride kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2023 17:16

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi sınavında ilk 2 oturum bugün tamamlanarak geride kaldı. Üniversitede aldıkları lisans eğitiminin ardından ilgili kamu kurumlarında görev yapmak isteyen 183 bin 252 adayın başvurduğu KPSS Alan Bilgisi sınavında 3’üncü oturum ise 30 Temmuz Pazar günü 10:15’te düzenlenecek.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavın ilk iki oturumda adaylar başvurudaki tercihlerine göre alan testleri sorularını cevapladı. Kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri testlerini içeren 10:15’te başlayan1’nci oturumda 120 soru soruldu ve sınava girenlere yanıtlamaları için 150 dakika verildi. Hukuk, iktisat ve maliye testlerini kapsayan 150 dakikalık 2’nci oturum ise saat 14:45’te başladı. İşletme, muhasebe ve istatistik testlerinden oluşan 3’üncü ve son oturum da yarın saat 10:15’te düzenleniyor.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK TUTULACAK
30 ilde 35 sınav merkezinde düzenlenen KPSS Alan Bilgisi oturumları 488 bina ve 6 bin 599 salonda gerçekleştiriliyor. Emniyet görevlileri dahil 23 bin 851 personel oturumların güvenli ve sorunsuz şekilde tamamlanması için görev yapıyor. Kimlik kartını kaybedenler ya da unutanlar için nüfus müdürlükleri açık tutuluyor.

Haberin Devamı

SONUÇLAR 25 AĞUSTOS’TA
Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde dün sabah oturumunda sınava giren adaylarla bir araya gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Şimdiye kadarki süreç güzel geçti. KPSS’de farklı oturumlarla düzenlenen sınavların tamamı itibarıyla 2 milyon 200 bin civarında aday bu sınava başvurdu. Ağustos ayının sonlarına doğru, 25 Ağustos’ta sınav sonuçlarını ilan edeceğiz ve adaylarımızın  devletimizin kurumlarının talebi üzerine tercih ve yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız. Vatana millete hayırlı olsun, adaylarımıza da başarılar diliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!