KPSS’de ‘Alan Bilgisi’ günü

Güncelleme Tarihi:

KPSS’de ‘Alan Bilgisi’ günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2023 10:09

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi sınavının ilk 2 oturumu bugün düzenleniyor. Üniversitede aldıkları lisans eğitiminin ardından ilgili kamu kurumlarında görev yapmak isteyen 183 bin 252 adayın başvurduğu KPSS Alan Bilgisi sınavında 3’üncü oturum ise 30 Temmuz Pazar günü düzenlenecek.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri testlerini içeren saat 10:15’teki 1’nci oturumda  adaylara 120 soru sorulacak  ve yanıtlamaları için 150 dakika verilecek. Hukuk, iktisat ve maliye testlerini kapsayan 150 dakikalık 2'nci oturum ise  saat 14:45'te gerçekleştirilecek . İşletme, muhasebe ve istatistik testlerinden oluşan 3'üncü ve son oturum da 30 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te düzenlenecek. Adaylar başvurudaki oturum tercihlerine göre ilgili testlerin sorularını cevaplayacak. Her bir oturum için sınava 15 dakika kala kapılar kapatılacak.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK TUTULACAK
30 ilde 35 sınav merkezinde yapılacak KPSS Alan Bilgisi oturumlarına başvuran 183 bin 252 aday arasından sınava girenler için 488 bina, 6 bin 599 salon ayrıldı. Emniyet görevlisi dahil 23 bin 851 personel sınavın güvenli ve sorunsuz şekilde tamamlanması için görev yapacak. Kimlik kartını kaybedenler ya da unutanlar için nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

KPSS’de ‘Alan Bilgisi’ günü
SONUÇLAR 25 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK
Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sınava giren adaylarla bir araya gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, KPSS ile ilgili değerlendirme yaptı ve sonuçların ne zaman açıklanacağını dile getirdi. Ersoy şunları söyledi: “Şimdiye kadarki süreç güzel geçti. KPSS’de farklı oturumlarla düzenlenen sınavların tamamı itibarıyla 2 milyon 200 bin civarında aday bu sınava başvurdu. Ağustos ayının sonlarına doğru, 25 Ağustos’ta sınav sonuçlarını ilan edeceğiz ve adaylarımızı beklemiş olduğu sonuç sonrasında da devletimizin kurumlarının talebi üzerine tercih ve yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız. Vatana millete hayırlı olsun, adaylarımıza da başarılar diliyoruz."

BAKMADAN GEÇME!