İngilizce eğitimi üniversitede tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

İngilizce eğitimi üniversitede tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 10:58

İstanbul’da bir vakıf üniversitesi ve British Council’in işbirliğiyle yükseköğretim kurumlarındaki İngilizce eğitimi tartışıldı.

Haberin Devamı

İngilizce eğitimi en çok tartışılan konulardan biri. British Council ve Özyeğin Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen ‘İşveren, Mezun ve Akademisyen Gözüyle İngilizce, Mesleki Beceri ve İstihdam’ başlıklı sempozyumda akademisyenler, iş dünyası ve mezunlar üniversitelerde İngilizce eğitimindeki mevcut durumun mesleki beceri ve istihdama yansımalarını tartıştı.

Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşu British Council, 2015’te yayınladığı Yükseköğretim Kurumlarındaki İngilizce Eğitimi başlıklı raporunun ardından düzenlediği sempozyum serisinin sonuncusunu Sempozyumda YÖK temsilcisi, üniversite rektörleri, öğretim üyeleri ve iş dünyasının temsilcileri bir araya geldi. Açılış konuşmasını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı ve YÖK Kurum Danışmanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu yaptı. British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack ve Türkiye İngilizce Direktörü Ayşen Güven’in konuşma yaptığı sempozyumda yükseköğretimde dil eğitimine ilişkin iş dünyasının tespit ettiği sorunlar göz önüne alınarak, ihtiyaçlar ve çözüm önerileri paylaşıldı. Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, yükseköğretimde kalitenin artırılmasına yönelik projeler ve yapılan çalışmaları anlatırken, üniversitelerin akreditasyon almasının çok önemli olduğunun altını çizdi. Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümran İnan ve İTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer’in konuşmacı olarak katıldığı akademik panelde üniversitelerin İngilizce dil eğitimi açısından mezunlarını iş dünyasına ne düzeyde hazırladıkları değerlendirildi.

Haberin Devamı

DÜNYA VATANDAŞLIĞI İÇİN İNGİLİZCE HAKİMİYETİ ŞART

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, konuya ilişkin şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz global çağda dünya vatandaşı olmak için İngilizceye hakim olmanın ve bu dili hakkıyla, en doğru ve en akıcı şekilde kullanmanın önemi tartışılmaz. Eğitim dili İngilizce olan üniversitemizde eğitim sistemimizi, öğrencilerimizin her birinin İngilizceyi akademik hayatlarında, uluslararası kaynaklara sınırsız erişimlerini, değişim programlarından faydalanmalarını ve iş hayatına atıldıktan sonra en iyi şekilde kullanmalarını hedefleyerek kurguladık. 2016’da Yabancı Diller Yüksekokulumuzun bünyesinde bulunan üç programın tümüne birden EAQUALS (European Association for Quality Language Services) akreditasyonu alması ve bu başarı ile Türkiye’de bir ilke imza atması, bize bir kez daha doğru yolda ilerlediğimizi gösterdi. Bu yaklaşım ve çalışmaların tüm üniversitelerimizde olmasının sağlayacağı toplumsal faydayı göz önüne alarak, yükseköğretim için önemli bir referans olabilecek bilimsel temele oturtulmuş bu çalışmayı ve sonuçlarını önemsiyoruz. Çok boyutlu değerlendirmelerin yapıldığı, bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, akademisyen ve iş dünyası gözüyle değerlendirildiği bu sempozyuma Yabancı Diller Yüksekokulumuzun liderliğinde ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyorum.”

Haberin Devamı

İŞ DÜNYASININ GÖRÜŞLERİ ALINMALI

İngilizce eğitiminin geliştirilmesi konusundaki ihtiyaçları ve bundan sonra atılması gereken adımların tartışıldığı toplantılar serisini Özyeğin Üniversite’sinde düzenlenen bu sempozyumla sonlandırdıklarını belirten British Council Türkiye İngilizce Direktörü Ayşen Güven, “Raporu akademik çevreler kadar iş dünyasının da ilgiyle karşılaması ve tartışmalara katkıda bulunmaya bu kadar gönüllü olmaları memnuniyet verici. Bu konferansın ayrıca, iş dünyasının yüksek öğretimde İngilizce konusunda görüşlerini ve beklentilerini ifade ettikleri bir platform olma özelliği bulunuyor. Böylelikle konuyu etkilediği tüm taraflarla konuşmuş olduk” dedi. Güven, üniversitede İngilizce eğitiminde kalitenin yükseltilmesi amacıyla yaptıkları bu araştırmayla ilgili olarak iş dünyasının görüşlerinin alınmasının kritik öneme sahip olduğunu belirterek, iş dünyasının bu değişim sürecinin bir parçası olması gerektiğini ve British Council’in burada üstlendiği rolün çok önemli olduğunu dile getirdi. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!