İLMEM’in desteğiyle okullaşma arttı

Güncelleme Tarihi:

İLMEM’in desteğiyle okullaşma arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 17:23

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü (İLMEM), mevsimlik tarım işçilerini okula kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Müdürlüğün yürüttüğü projeler sayesinde 2017 verilerine göre okula kazandırma oranı yüzde 41 oldu. İlde ayrıca okul öncesi okullaşma oranı ise yüzde 86’ya yükseldi.

Haberin Devamı

Mevsimlik tarım işçiliği, bölgede çocuk ve gençlerin eğitimden yeterince faydalanamamasına neden oluyor. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise mevsimlik tarım işçilerini okula kazandırmak birçok proje yürütüyor. Bu kapsamda 11 bin 250 öğrenciden 4 bin 655’i i e-okul kayıtlarına göre okula kazandırıldı. Böylelikle 2017’de eğitim hayatlarına devam eden öğrencilerin oranı yüzde 41’i buldu. Bu oran 2016’da yüzde 10’du.

OKULLAŞMA ORANI ARTTI
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü (İLMEM)  atıl durumdaki derslikleri de yeniden eğitim-öğretime kazandırarak, fiziki altyapıda iyileştirmelerde bulundu. İLMEM ayrıca okul öncesi eğitimle ilgili farkındalık çalışmaları da yaptı. Yetkililer, aile ve muhtarlara okul öncesi eğitimin önemini anlattı, veliler bilinçlendirildi. Geçen yıl yüzde 38 olan okul öncesi okullaşma oranı bu sene yüzde 86’ya çıktı.

BAKMADAN GEÇME!