Derik’te ertelenen TEOG sınavı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Derik’te ertelenen TEOG sınavı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 15:22

Mardin’in Derik İlçesi’nde 26 Kasım tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağı nedeniyle ertelenen Temel Eğitim’den Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci gün sınavı yapıldı.

Haberin Devamı

Geçen 25 ve 26 Kasım günleri yurt genelinde yapılan TEOG sınavında Derik’te de öğrenciler 25 Ekim günü sınavlara katıldı. Ancak 25 Kasım günü saat 24.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilince öğrenciler 26 Kasım günü yapılan sınavlara katılamadı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, 25-26 Kasım’da yapılan sınav sonrası okul müdürlükleri aracılığıyla, mazeretlerini önceden bildiren, sınav günü mazeretli yada mazeretsiz sınavlara girmeyen öğrencilerin bilgilerini e-Okul sistemine işledi. İlçede 25 Kasım 2015 tarihinde herkesin kendi okullarında TEOG sınavına girerken, TEOG ikinci gün sınavı Mehmet Ayaydın İlkokulu ve Cumhuriyet Orta Okulu’nda öğretmenlerin gözetiminde yapıldı. 
Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman ile birlikte, sınav yapılan okulları gezerek öğrencilere sınavlardan önce başarılar dileğinde bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"25 Kasım 2015 tarihinde de mazeretli, mazeretsiz, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı mahallelerde olmak üzere toplam 1297 öğrenci sınavlara giremediklerini, 13 Aralık’ta fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil oturumlarına girdi. Öğrencilerimizin yaşanan olaylardan etkilenmemeleri için tüm öğretmen ve öğrenci velilerimizle sürekli çalışmalar yürüttük. İlçeye bağlı 19 köy ortaokulunda ve ilçemizin 2 okul binasında sınavları gerçekleştirdik. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtmek istiyorum."

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!