Bipolar bozukluğu olanlar evlenebilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Bipolar bozukluğu olanlar evlenebilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 20:10

İnsanların başına gelebilecek olan çeşitli hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar arasında bazılarının oldukça sık şekilde görüldüğü bilinmektedir. Özellikle bipolar bozukluk adındaki hastalık birçok insanda ortaya çıkabilmektedir. Ortaya çıkan bu hastalık o kişinin hayatında çok olumsuz durumlara neden olabilir. Sizler için Bipolar bozukluğu olanlar evlenebilir mi tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Bipolar bozukluk, son yıllarda birçok kişide ortaya çıkan sıkıntılı bir hastalıktır. Bipolar bozukluğu psikolojik bir rahatsızlık olduğu için işleri çıkılmaz bir hale sokmaktadır. Kişi bu hastalıktan fiziksel olarak etkilenmesede psikolojik olarak oldukça çok etkilenir. Böylelikle hasta olan kişide büyük bir ruhsal çöküntü ortaya çıkmaktadır.

Bipolar Bozukluk Nedir?

Bipolar bozukluk, kişinin oldukça iyi bir durumda olmasına rağmen kendini bir anda çok kötü hissetmesi olarak tanımlanmaktadır. Yani bu hastalık duygu değişikliği olarak bilinmektedir. Kişi kendisini çok iyi hissederken beklenmedik bir anda içine kapanmaya başlar. İçine kapanan bu kişinin çevresine karşıda olumsuz etkileri olacaktır. Çünkü duygu bozukluğu olan bu kişiler yanındaki kişileri mutsuz edebilirler.

Haberin Devamı

Bipolar Bozukluk Belirtileri

Bipolar bozukluğu olanlarda çok sayıda belirti görülmesi muhtemeldir. Bu belirtiler ciddi sorunların yaşanacağına işarettir. Bu nedenle bipolar bozukluğu olanlar en iyi çözüm olarak psikolojik destek alabilirler.

  - Halsizlik,

 - Uykusuzluk,

 - İçe kapanıklık,

 - Üzüntü,

 - Kendini mutsuz hissetme,

 - Suçluluk duygusu,

 - Odaklanma sorunları,

 - İntihar düşünceleri,

 - Günlük işlere karşı duyarsızlık.

Bipolar Bozukluğu Olanlar Evlenebilir mi?

Bipolar bozukluğu olan kişiler kanunen evlenebilir. Bu kişilerin hukuk önünde evlenmelerine karşı bir engel yoktur. Ancak bipolar bozukluğu olan bir kişi sağlıklı bir evlilik yürütemeyebilir. Bunun nedeni ise bipolar bozukluğu yaşayan kişiler psikolojik açıdan çok olumsuz düşüncelere kapılırlar. Bu durum hem hasta olan kişiye hem de evlendiği kişiye olumsuz yönde yansıyacaktır.

Bipolar bozukluğu olan bir kişiyle evlenecek olanlar dikkatli olmak zorundadırlar. Öncelikle bu hastalığın süreci oldukça zordur. Bundan dolayı bipolar bozukluğu olan kişiyle yuva kurmak isteyenler birçok şeyi göze almadırlar. Çünkü hasta olan kişi hem kendini hem de eşini mutsuz edebilir.

İlk başlarda her şey yolunda gibi görünürken bir anda tam tersine dönebilir. Bunun yanında bipolar bozukluğa sahip kişiler intiharı bile düşünebilirler. Yani bipolar bozukluğu tehlikeli olan bir hastalıktır. Bundan dolayı bipolar kişiler evlenirken iyi düşünmelidirler.

Haberin Devamı

Bipolar hastalığı psikolojik destek ve benzeri tedaviler ile belirli bir süreç sonrasında ortadan kalkabilir. Bu nedenle evleneceğiniz kişinin hasta olduğunuzdan haberi olması gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!